Zwolle decor voor Dag van Overijssel

Zwolle – Het lijkt nog ver weg, maar de 19e september is voor inwoners van de Provincie Overijssel en Statenleden een datum om in de agenda te zetten. Dan vindt de Dag van Overijssel plaats, een publieksdag waarbij de provincie laat zien wat ze doet. Ook Provinciale Statenleden hebben een rol tijdens de Dag van Overijssel. Zwolle is één van de locaties voor de Dag van Overijssel.
De Dag van Overijssel vindt plaats op drie verschillende locaties in Overijssel en er zijn drie thema’s gekozen om onder de aandacht van het publiek te brengen. Het Park de Weezenlanden achter het provinciehuis staat helemaal in het teken van bereikbaarheid, infrastructuur, verkeersveiligheid en duurzaamheid. De locatie in Noordoost Twente, Denekamp, staat in het teken van cultuur, natuur en landschap. Cultuur is daarbij de ‘kapstok’ om het landschap extra te kunnen beleven. Het derde thema, leefbaarheid, toerisme en recreatie heeft een plaats in Ommen, op en rondom de Vecht. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een aantrekkelijk programma met de nodige publiekstrekkers voor de drie locaties.

Statenleden hebben deze dag een rol als gastheer/vrouw, geven leiding aan activiteiten of hebben een voorlichtende rol. Het gedetailleerde programma volgt in augustus.

Artikel delen:

Reageer