Het weer: buien

Zwolle – Vrijdag wordt een onvervalste herfstdag. Een gebied met zware buien zorgt voor veel regen. Er zijn plaatsen in het westen waar 20-30 mm neerslag valt. Ook elders in het land is het nat. In de middag klaart het vanaf de Noordzee op en is er nog wat ruimte voor de zon. Wel blijft de kans op een bui, mogelijk met onweer, bestaan. De westelijke wind is voelbaar aanwezig en is op zee hard, 7 Bft. De temperaturen blijven met een graad of 18 aan de magere kant. Het verkeer kan hinder ondervinden van de wind en regen.

09-07-200920weerfoto.jpg

Zaterdag komt het weer op een strategisch moment tot rust. Een hogedrukgebied boven Frankrijk breidt haar invloed naar onze omgeving uit, waardoor de buien sterk in aantal afnemen. Stapelwolken en zonnige momenten wisselen elkaar af. Ondersteund door een ingetogen westelijke bries loopt het kwik op naar ruim 20 graden. De weersverbetering lijkt geen lang leven beschoren. Vanaf de Atlantische Oceaan breidt een depressie haar invloed zondag uit naar West-Europa. Voor ons houdt dit in dat de dag bewolkt en regenachtig start. In de loop van de middag klaart het op en krijgen we de zon nog even te zien. Het kwik loopt in de warme luchtsoort nog op tot boven de 20 graden.

Begin volgende week komen we in rustiger vaarwater. Aan de rand van een contintaal hogedrukgebied wordt warme lucht naar ons land getransporteerd. Hierdoor loopt het kwik op richting de zomerse 25 graden. Wel is de luchtmassa onstabiel, zodat het onzeker is of we aan het begin staan van een droge periode.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer