Samenwerking De Pelikaan en Landstede Volleybal

Zwolle – Vorige maand werd door de sportverenigingen op sportpark De Pelikaan een beachsportschool opgericht om structureel beachsporten mogelijk te maken. Inmiddels werpt deze opzet z’n vruchten af. Een eerste enthousiaste trainingsgroep beachvolleybal is van start gegaan en traint nu iedere dinsdagavond. Het aantal leden van de school nadert na ruim een maand nu al bijna de 30.

beachsport.jpg

Om de beachvolleybalsport in Zwolle nog verder te ontwikkelen heeft De Pelikaan onlangs in samenwerking met de Nevobo een samenwerkingsovereenkomst voor twee jaar afgesloten met de Zwolse volleybalvereniging Landstede Volleybal/VCZ. De inhoud en doelstelling van deze samenwerking is er uiteindelijk op gericht om vanuit beide organisaties tot uitwisseling van kennis en kunde te komen, om uiteindelijk de beachvolleybalsport in Zwolle e.o. verder en structureel mogelijk te maken en te ontwikkelen.

Jaco Breet, secretaris van Landstede Volleybal/VCZ, is verheugd dat zijn vereniging tot deze samenwerking is gekomen. “Wij zijn onlangs, net als De Pelikaan, ook een proeftuinvereniging voor NOCNSF en het ministerie van VWS geworden. In de opzet van deze proeftuin is beachvolleybal één van de vernieuwende aspecten binnen onze vereniging. De koppeling van ons met de goede naam en uitstraling die de Pelikaan inmiddels heeft opgebouwd binnen het Nederlandse beachvolleybalcircuit, alsmede de fantastische accommodatie en materialen die zij tot hun beschikking hebben, is een waardevolle aanvulling voor ons. Ook weten wij van onze leden dat zij de behoefte hebben om de zomerperiode, als de zaal gesloten is, graag hun sport willen blijven beoefenen, maar dan op het beachveld”. 

Vanuit De Pelikaan zijn ook louter positieve woorden te vermelden over deze samenwerking. “We hebben in samenwerking met de NeVoBo en NOCNSF een goede accommodatie aangelegd. Het gebruik van het veld en het enthousiasme bij het beoefenen van beachsporten neemt alleen maar toe. Samen met Landstede Volleybal/VCZ zullen wij er alles aan doen om beachvolleybal een populaire sport te laten worden in Zwolle en omgeving”, aldus Diederik Meijntjes namens de beachsportschool De Pelikaan. Ter gelegenheid van de samenwerking worden in deze maand juli nog een tweetal gratis inloopavonden voor kennismaking met beachvolleybal georganiseerd op de beachsportaccommodatie. Deze vinden plaats op maandag 20 juli en vrijdag 31 juli a.s. van 19.00 uur tot 21.30 uur. Tevens is speciaal voor de leden van VC Zwolle nog een lidmaatschap voor de beachsportschool beschikbaar voor het speciale bedrag van 10 euro.  Voor niet-leden van VC Zwolle is dit tarief 25 euro.  Meer informatie over de mogelijkheden van beachsporten is te vinden op de website van De Pelikaan: www.pelikaan-zwolle.nl en op de site van Landstede Volleybal/VCZ: www.vczwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer