Delain met November Rain in Broerenkerk

Zwolle – In november 2007 gaf de symfonische metalband Delain een bijzonder optreden in de Broerenkerk in Zwolle onder de naam ‘A special evening with Delain: Acoustic & Electric’. Deze zeer succesvolle avond krijgt op zaterdag 31 oktober 2009 een vervolg onder de noemer ‘Delain: November Rain (The Final Edition)’.

delain_2.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle 

Delain zal voor de tweede keer een exclusief concert geven in de Broerenkerk te Zwolle. Voor deze gelegenheid wordt het gebedshuis opnieuw omgetoverd tot een heuse rocktempel. Binnen de sfeervolle en intieme setting van deze kerk zal de band zowel materiaal van hun nieuwe album "April Rain" als van het debuut "Lucidity" ten gehore brengen. Delain laat tevens weten voor dit zeer unieke concert verschillende ‘special guests’ te hebben uitgenodigd, waaronder frontman Marco Hietala van de Finse topact Nightwish. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met Niek van der Sprong, onder andere bekend van de jaarlijkse ‘November Rain’ concerten en Bevrijdingsfestival Overijssel. ‘Delain: November Rain (The Final Edition)’ is de laatste van de reeks ‘November Rain’ concerten die vanaf 2001 jaarlijks plaatsvond in de Broerenkerk.

Delain’s tweede album "April Rain" kwam in maart jl. uit en stond maar liefst 10 weken in de Album Top 100. In de eerste week kwam het album binnen op #14 in de Album Top 100 charts. Na een zeer succesvolle albumreleaseparty waarbij tevens bekend werd gemaakt dat Delain is toegetreden tot het prestigieuze Jägerband programma van de populaire shotdrank Jägermeister, heeft de band getourd door Europa en hebben ze op diverse grote festivals gespeeld. Na optredens op onder andere de Graspop Metal Meeting (Belgie) en Wâldrock, staan binnenkort het Zwarte Cross festival en Lowlands op het programma, gevolgd door een clubtour op Nederlandse bodem.

delain.jpg

Verdere details over het speciale concert ‘Delain: November Rain (The Final Edition)’ worden binnenkort bekendgemaakt. Ga voor meer informatie naar www.delain.nl of http://www.roadrunnerrecords.nl 

‘Delain: November Rain (The Final Edition)’ – 31 oktober 2009, Broerenkerk, Zwolle – Zaal open: 19.30 uur

De voorverkoop start a.s. zaterdag – Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketservice.
Artikel delen:
Reacties 5
 1. Nee, Dick een kerk is een galmbak. Ben daar geweest bij Within Tempation. Qua sfeer is het natuurlijk uniek, maar geluid vond ik niet bijzonder. Als je een stukje hebt met alleen zang klinkt het goed, maar één klap op de drum is 2 klappen extra retour.


  ⚠️ Meld

 2. Oh, ja daar komt me iets bekend voor 😀 Bedoelde eigenlijk meer de hele entourage daar. Maar ik begrijp dat het over komt of ik puur de muziek bedoelde.


  ⚠️ Meld

 3. Within Temptation
  Dat klappen op de drum en retour-verhaal is natuurlijk wel een héle aparte ervaring voor de aanwezigen. Ach, de stem van de zangeres brengt alle aanwezigen toch al in katzwijm.


  ⚠️ Meld

Reageer