Snel en professioneel gastoudererkenning behalen

Zwolle – Gastouders moeten per 1 januari 2010 kunnen aantonen dat zij voldoen aan bepaalde deskundigheidseisen, gesteld door het ministerie van OCW. Landstede en de Gastouderacademie hebben een aanbod samengesteld om op een snelle en professionele manier een gastoudererkenning te behalen.

Met ingang van 1 januari 2010 gelden nieuwe deskundigheidseisen voor gastouders. Zij moeten kunnen aantonen dat zij voldoen aan de gestelde eisen door het afleggen van een examen MBO-2 Helpende Welzijn gericht op gastouderopvang, of door het succesvol doorlopen van een EVC-traject. EVC staat voor Erkennen van Verworven Competenties. Landstede en de Gastouderacademie hebben een aanbod samengesteld om op een snelle en professionele manier deze erkenning te behalen. De digitale modules van de Gastouderacademie zijn geïntegreerd in het opleidingsaanbod Helpende Welzijn van Landstede. Hierdoor kunnen gastouders snel het diploma Helpende Welzijn behalen, zoals de nieuwe wetgeving vereist. De samenwerking maakt het ook mogelijk gemakkelijk het EVC-traject succesvol te doorlopen, waarmee men ook voldoet aan de nieuwe eisen. De gastouders kunnen kiezen uit drie verschillende trajecten, afhankelijk van vooropleiding en ervaring:Het EVC-traject en examen bestaat uit drie onderdelen. Een voorbereidingsbijeenkomst of een voorbereidingsmodule volgen via e-learning, een assessment thuis, in de praktijk en een theorietoets.
Het trainingstraject en examen bestaat uit drie onderdelen. Vijf trainingsbijeenkomsten en doorlopen e-learning modules, een assessment thuis, in de praktijk en een theorietoets.Het opleidingstraject en examen bestaat uit de volgende twee onderdelen. De opleiding Helpende Welzijn niveau 2 verkort van acht maanden (e-learning is onderdeel hiervan) en in de praktijk afleggen van proeven van bekwaamheid. Aanmelden kan tot 1 oktober 2009. Voor meer informatie kijk op www.gastouderacademie.nl of mail naar scholinggastouder@landstede.nl   

Artikel delen:

Reageer