Plan voor Cooperatieve Stadscamping Zwolle

Zwolle – De plannen over de Zwolse stadscamping krijgen steeds meer vorm. Op de stadscamping genieten Zwollenaren en bezoekers uit de rest van de wereld van hun vrije tijd. Ze houden daar een -korte- vakantie, ontsteken de barbeque, laten een vlieger op, pakken de pont naar de overkant, etcetera. De deelnemers aan het project van Samen maken we de stad hebben gekozen voor een coorporatie, waar u lid van kan worden. Deze coorporatie wordt in een later stadium opgericht.

stadscamping.jpg

De stadscamping is duurzaam van opzet. Er is respect voor de natuurlijke omgeving. Er wordt duurzaam omgegaan met grond- en hulpstoffen. De camping biedt plaats aan mens, tent en huisdier. De camping is een initiatief van Richting Duurzaam i.o. Het bedachte concept is eenvoudig: deelnemers worden lid van de cooperatie en beslissen mee over de verdere invulling (locatie, inrichting van het terrein, etcetera) van de stadscamping. De leden krijgen het voor het zeggen. De cooperatieleden betalen voor hun lidmaatschap een bijdrage, de hoogte van het bedrag en met welke frequentie wordt nog bepaald. Hiermee genereren de leden een startkapitaal en draagvlak. De eventuele winst wordt aan de leden uitgekeerd, terwijl eventuele verlies niet wordt verhaald op de leden. Deze rechtsvorm past uitstekend, want ‘samen maken we de stadscamping’!

U kunt nu alvast vrijblijvend de poll beantwoorden.

doe mee op http://twitter.com/stadscamping

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Het blijft natuurlijk wel een goed idee,

  gekozen voor een coorporatie, waar u lid van kan worden.

  We lezen de info wel.

  Het logo is al uitstekend…in beheer bij een bepaalde familie.


  ⚠️ Meld

 2. tja, de familie der aloude Zwollenaren?
  Marrianne snapt Dick niet…krabt zich achter de oren en klikt eens een leuk linkje van Larry aan en…. snapt Dick nog steeds niet…


  ⚠️ Meld

Reageer