Het weer: later zonnig

Zwolle – Na een herfstachtige dag mogen we vandaag meer zon verwachten, zeker in de westelijke helft van het land. Er is nog wel kans op een bui. Het wordt 19 tot 22 graden. Morgen volgt er weer een portie regen, maar de eerste dagen van volgende week zien er goed uit.

10-07-2009_weerfoto.jpg

Zaterdagmiddag klaart het in het westen steeds meer op en komt de zon er bij. In de oostelijke helft van het land ontstaan er stapelwolken en lokaal kunnen daar enkele buien vallen. Vooral in het noord- en zuidoosten is de kans op een bui het grootst. De zuidwestelijke wind draait vanmiddag naar het westen en trekt aan naar matig, tot aan zee vrij krachtig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19 graden op de Noordzeestranden, tot 22 graden in het binnenland.

Vanavond wordt het in het oosten en daarmee overal in het land droog. Het klaart eerst nog op, maar later neemt vanuit het westen, op nadering van een storing de bewolking al weer toe. De wind zwakt flink af en in de loop van de avond draait deze naar het zuiden.

Komende nacht raakt het hele land bewolkt en in de vroege ochtend gaat de eerste regen in Zeeland vallen. Het koelt af naar een graad of 15 in het westen, tot 10 graden in het noordoostelijk deel van het land.

Morgenochtend breidt de regen zich verder over het land uit. Aan het einde van de ochtend regent het dan vrijwel overal. De zuidenwind zal toenemen naar matig tot vrij krachtig. Daarnaast is er kans op windstoten. Op de Wadden zal tijdelijk een krachtige wind, 6 Bft komen te staan. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten geleidelijk droog en later volgen er enkele opklaringen. De middagtemperatuur ligt rond 22 graden. ’s Avonds wordt het overal droog en klaart het op. De wind neemt dan ook aanzienlijk in kracht af.

Maandag belooft dan weer een fraaie dag te worden. Zonnige perioden worden afgewisseld door stapelwolken. De dag verloopt overwegend droog, al is een lokale bui in het binnenland niet geheel uitgesloten. Met 21 tot 25 graden wordt het weer een stuk aangenamer.

De dagen daarna verlopen gelijkwaardig; zon, stapelwolken en later kans op een lokaal buitje. Landelijk komt de temperatuur rond 25 graden te liggen en daarmee kunnen we zeggen dat de zomer Nederland weer heeft gevonden.  

Artikel delen:

Reageer