Het weer: perioden met zon

Zwolle – Vanochtend ziet het weer er aardig uit. De zon krijgt de ruimte en de temperatuur klimt vrij snel richting de 20 graden. De wind waait niet te krachtig uit het zuidwesten.

12-07-2009_weerfoto.jpg

Vanmiddag stijgt het kwik naar ruim 20 graden. De zon komt regelmatig tussen de bewolking tevoorschijn. Lokaal in het noorden tot noordoosten is een bui te verwachten, echter op de meeste plekken ligt het een droge en redelijk zonnige middag in het verschiet. Later op de middag neemt de bewolking in omvang toe. Vanavond is het bewolkt tot lokaal zwaar bewolkt. Het is niet uitgesloten dat er hier en daar wat lichte neerslag uit de bewolking komt neerdalen. Langs de kust kan er een buitje vanaf zee binnendrijven. Vannacht klaart het deels op en koelt het af tot gemiddeld 14 graden. Bij weinig wind kan er plaatselijk een mistbank ontstaan.

Morgen neemt de kans op een bui toe, met name in het oosten van het land. Verder wisselend bewolkt met af en toe zonneschijn. De temperatuur wint iets terrein ten opzichte van vandaag en komt rond de 24 graden uit. De wind is zuidwestelijk zwak tot matig, rond kracht 3.

Een depressie heeft de komende dagen de positie boven het Verenigde Koninkrijk gereserveerd. Het weerbeeld blijft daardoor onzeker en vooral (licht) wisselvallig. Perioden met zon en stapelwolken wisselen elkaar gebroederlijk af.  De temperaturen liggen tussen de 22 en 26 graden. De wind blijft zwak tot matig van kracht. Kortom, een Nederlandse zomer!

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Foto
    Oeh! Dat ziet er mooi uit Harry, Maagjesbolwerk. Enig idee of er van buitenaf ook op die binnenplaats te komen is, of kan dat alleen via de bewonerswoningen? Ik zou er best met een model een fotoshoot willen doen een keer, als ik dat zo zie. 🙂


    ⚠️ Meld

  2. Harry als model lijkt je dat niets Hans,weet je zeker dat je binnen komt.Trouwens wordt het niet tijd voor een expositie Harry van al die fantastische Zwolse plaatjes.Voor Buc dit bericht is van ex p4p4p4p4


    ⚠️ Meld

Reageer