Onderzoek naar munitie in Singelgracht

Zwolle – Vanaf maandagmorgen zijn duikers met metaaldetectoren op zoek naar wapens en munitie in de Singelgracht bij de Schoenkuipenbrug, die over de Singelgracht/Almeloos Kanaal ligt. De brug is tijdens werkzaamheden afgesloten voor het fietsers en voetgangers. Met borden wordt verwezen naar een alternatieve route. Tijdens de werkzaamheden is ook de doorvaart voor het waterverkeer gestremd. Het onderzoek neemt ongeveer drie dagen in beslag.

13-07-2009_munitie_bij_schoenkuipenbrug__olie_kruikje_4.jpg

De Schoenkuipenbrug wordt pas afgesloten als de Menistenbrug weer gebruikt kan worden. Bij de Schoenkuipenbrug is tijdens het baggeren een wapen gevonden. Na onderzoek zijn tenminste elf spots geconstateerd waar metaalachtige materiaal in de bodem ligt. Dat kan munitie zijn, maar ook voorwerpen van metaal zoals fietsen. Duikers onderzoeken of er daadwerkelijk munitie of wapens op deze locaties liggen. Als er munitie ligt, wordt dit door de duikers verwijderd en in een speciale, beveiligde container opgeslagen. De gevonden wapens en/of munitie wordt overgedragen aan de Explosieve opruimingsdienst voor vernietiging.

13-07-2009_munitie_bij_schoenkuipenbrug_6.jpg

13-07-2009_munitie_bij_schoenkuipenbrug__gietijzeren_kogeltje_3.jpg

13-07-2009_munitie_bij_schoenkuipenbrug_1.jpg

Het munitieonderzoek bij de Schoenkuipenbrug start later dan gepland. Eén van de duikers is tijdens het munitieonderzoek in de gracht bij de Potgiersingel gewond geraakt aan zijn hand. Hij schampte onder water een scherp voorwerp. Inmiddels is de wond in goede conditie en mag hij weer duiken.

13-07-2009_munitie_bij_schoenkuipenbrug__vanalles_en_nog_wat_5.jpg

13-07-2009_munitie_bij_schoenkuipenbrug_2.jpg

13-07-2009_munitie_bij_schoenkuipenbrug_7.jpg

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Waarschijnlijk heeft de duiker de verloren gewaande teelbal van de man met het mandje opgedoken (deze kijkt erg blij namelijk).    ⚠️ Meld

  2. Ze moeten eigenlijk vaker duiken in de stadsgracht… Er liggen nogal wat “schatten” daar op de bodem ;D Best interessant


    ⚠️ Meld

Reageer