ATB tocht onderdeel van opening Stadioncomplex

Zwolle – De mountainbike tocht is onderdeel van de officiële opening van het Stadioncomplex in Zwolle op 29 augustus. De uitdagende tocht van ongeveer 35 kilometer voert door het noordelijke buitengebied van Zwolle. De start en finish zijn op het Stadionplein.

Mountainbike liefhebbers uit de regio Zwolle kunnen zich tussen 11.00 en 17.00 uur uitleven op het parcours. Het letterlijke hoogtepunt is het traject dat uitgezet is op de voormalige vuilnisbelt bij Westerveld. Verder voert de tocht door bossen, weilanden en langs het water. De tocht is uitgezet door het ATB team van de Bike Studio van Benny Brouwer. Dit bedrijf is, samen met Play Productions, de initiator van het evenement. Benny Brouwer: “De eerste editie rekenen wij op ongeveer 1000 fietsers, het beloofd een feestelijk spektakel te worden”.

Veiligheid

Op de fiets bent u te alle tijde verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. U bent een normale weggebruiker. De organisatie heeft haar uiterste best gedaan om te zorgen voor weinig hinder van verkeer. Op gevaarlijke plekken staand verkeersregelaars.

Moeilijkheidsgraad

De moeilijkheidsgraad is gemiddeld met zware stukken. Een aantal gedeeltes van het parcours zijn zeer pittig. Wij adviseren rijders om getraind aan de start te komen.

Verzorging

Halverwege de tocht, net voor het zwaarste stuk, is een verzorgingspunt opgesteld. U kunt hier terrecht voor het bijvullen bidons, thee, een krentenbol, toiletbezoek en kleine reparaties.

EHBO

Bij de start en de finish is een EHBO post ingericht. Als er onderweg iets gebeurd, kan EHBO snel ter plaatse zijn. Bij het verzorgpunt is tevens EHBO aanwezig.

Parkeren

Het stadionplein is deze dag niet beschikbaar voor parkeren. In de nabije omgeving van het stadion is voldoende parkeergelegenheid, dit staat duidelijk aangegeven. Kijk voor meer informatie op http://www.stadioncomplexzwolle.nl/

Zwolse ATB Challenge: : www.bikestudi. atbchallenge.nl

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer