Pleziervaart ontvangt gratis informatie over de Vecht

Zwolle – Om de vele pleziervaarders en toeristen op de Vecht informatie te geven over de rivier en de bedieningstijden van de schutsluizen, deelt het Waterschap Groot Salland speciaal gemaakte folders uit. Dat het aanslaat is duidelijk: de folders vinden gretig aftrek.  Tevens geven de sluiswachters algemene inlichtingen, zoals scheepvaartberichten voor de Vecht en stroomsnelheden.

vecht_2.jpg

Als beheerder van de Overijsselse Vecht, een regenwaterrivier waarvan de oorsprong in het Duitse Münsterland ligt, vindt het waterschap het belangrijk om de vele Vechtbevaarders wegwijs te maken met de rivier waarop ze varen. Bij de schutsluizen bij stuw Vechterweerd (Dalfsen) en stuw Vilsteren ontvangen alle pleziervaarders de informatiefolder ‘Vaarwegbeheer Overijsselse Vecht’. Hierin staat informatie over de bedieningstijden van de schutsluizen, wordt ingegaan op de vistrappen langs de Vecht en wordt tevens uitleg gegeven over het kunstproject van de diverse Waterschapsbanken langs de rivier. Ook de struinwaard bij het Zwolse Berkum, de werking van stuwen en het avontuur van Hannes, de beroemde zeehond die eind 2004 uit Tierpark Nordhorn ontsnapte, naar de ernaast gelegen Vecht hobbelde en een maand later bij Dalfsen werd gevangen, passeren de revue.

Vrijwel alle bevaarders van de Vecht (98 procent) komen uit Nederland, verspreid over het hele land. Één op de drie komt uit de drie noordelijke provincies, 19 procent uit Overijssel en 48 procent uit de rest van Nederland.

Het Nederlandse deel van de Vecht ligt gedeeltelijk in het werkgebied van het Waterschap Groot Salland (vanaf Ommen, tot de monding in het Zwarte Water bij Zwolle). Vanaf Ommen tot Gramsbergen, waar deVecht ons land binnenstroomt, beheert waterschap Velt en Vecht de rivier.

Artikel delen:

Reageer