Het weer: zomers

Zwolle – De komende twee dagen verlopen zo goed als droog en mogen we spreken van fraai zomerweer. Vanaf vrijdagnacht wordt er een flinke hoeveelheid neerslag berekend. Het hele weerbeeld slaat om. Veel wind en bewolking, daarnaast daalt de temperatuur.

14-07-2009_weerfoto.jpg

De woensdagochtend gaat rustig van start. Wisselend bewolkt weer met in het noorden nog wat gespetter. De zon breekt gemakkelijk tussen de diverse lagen bewolking door. De wind doet het vandaag minder rustig aan. De wind draait in de loop van de ochtend naar het zuidwesten en trekt boven land aan tot matig tot vrij krachtig, 3-5 Bft. Aan zee wordt lokaal een krachtige wind verwacht. Vanmiddag wisselen wolken en zon elkaar af, de kans op een bui is klein. De temperatuur stijgt naar gemiddeld 25 graden. Door de stevige wind is het in de zon goed uit te houden waardoor de kans op verbranding toeneemt. Vanavond neemt de wind in het binnenland in kracht af, door de aangename temperatuur kunnen we lang van de avond genieten. Vannacht droog en helder weer met minima van omstreeks 14 graden.

Morgen wordt het weerbeeld bepaald door de zon en kunnen we met recht (s)preken van een mooie zomerdag. De temperatuur loopt op tot lokaal 28 graden. Tegen de avond neemt de bewolking toe, de eerste voorbode van de op handen zijnde weersomslag. Het weercijfer voor morgen komt uit op een 8 of een 9.

Vrijdag krijgen we compleet ander weer voorgeschoteld. Zeer actieve neerslaggebieden trekken vanuit het zuidwesten het land over. De neerslag bereikt het zuidwesten al vroeg in de nacht. Naast veel neerslag is er natuurlijk veel bewolking aanwezig waardoor we de zon niet te zien zullen krijgen. Ondanks het ontbreken van de zon wordt het met 20-21 graden nog vrij warm. Niet alleen Nederland krijgt het voor zijn kiezen, een groot deel van noordwest Europa krijgt een flinke plas water over zich heen.

Zaterdag wordt het niet veel beter. Veel wind, stevige buien en met maximaal 18 graden een stuk frisser. Zondag wordt minder nat, de wind laat nog wel van zich horen. Voor velen een weekend om snel te vergeten.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Heee,het beroemde bankje met de hangouderen. Leuk!
    Ik fiets hier regelmatig langs en zie ze daar bij mooi weer altijd zitten.


    ⚠️ Meld

  2. Op deze mensen moeten we trots zijn. Zij hebben Nederland (en dus ook Zwolle) grootgemaakt. De arbeidsvreugde straalt er nog steeds vanaf. :D:D


    ⚠️ Meld

Reageer