Aan ieder die dit leest

Zwolle – In Zwolle is nog geen Hospice (Bijna Thuis Huis). Vanaf september 2007 is er een initiatiefgroep actief bezig een Hospice van de grond te krijgen, welke Stichting Hospice Zwolle genoemd wordt. Via een Hospice proberen wij voor mensen, die in hun laatste levensfase verkeren maar niet langer thuis verzorgd kunnen worden, een verzorgingsplek te bieden die zoveel mogelijk overeenkomt met hun thuissituatie. Het gaat erom dat mensen in Zwolle en omgeving die in de terminale fase zijn ook de keuze hebben voor een Hospice. Wij willen het Hospice zoveel mogelijk met goed opgeleide vrijwilligers gaan runnen, natuurlijk onder leiding van enkele professionals.

Als initiatiefgroep hebben we te maken met de nodige opstartkosten, zoals kosten stichtingsakte, kosten KvK, kosten mailings en andere promotiekosten. Verder heeft het Hospice heel veel geld nodig voor de inrichting en de exploitatie. Het ministerie van VWS vergoedt slechts een deel van de coördinatie- en huisvestingskosten. Alle overige inkomsten moeten via fondsen, giften etc. worden gegenereerd. Door te stemmen op Hospice Zwolle maken wij kans om via De Telefoongids en de Gouden Gids een geldbedrag te winnen die gebruikt kan worden voor de verdere oprichting van het Hospice in Zwolle. Ga naar http://mijngoededoel.detelefoongids.nl/goeddoel/index.php?id=1631 om je stem uit te brengen op Hospice Zwolle en breng zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte. Stemmen kan tot vrijdag 21 augustus a.s.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Heeft de stichting ook al een website? Waar kan ik meer vinden over de doelen van deze stichting?
  Ik zit namelijk persoonlijk nog met een belangrijke vraag voordat ik bepaal of ik dit principe ondersteun.


  ⚠️ Meld

 2. Prima initiatief. Ik heb gestemd.
  @John.
  Misschien heeft de gemeente nog ergens 25.000 euro op de (brood)plank liggen? Lijkt me een uistekende bestemming.


  ⚠️ Meld

 3. ?? 25.000
  @ Alwin. Zo werkt de gemeente niet. Elk jaar, in november bij de begroting, wordt een hoeveelheid incidenteel geld (subsidie voor één keer) verdeeld. Als het hospice dan een subsidie aanvrage doet (en toelicht op de hoorzitting die dan altijd gehouden wordt), maken ze in mijn ogen een grote kans.


  ⚠️ Meld

Reageer