Kynologen willen meer losloopgebieden voor honden

Kynologenclub Zwolle en omstreken wil meer losloopgebieden voor honden.

Aanleiding voor het pleidooi is de aangekondigde sluiting van een losloopgebied in de boswachterij Staphorst. De kynologenclub betreurt het besluit omdat in de regio Zwolle nauwelijks plekken zijn waar honden vrij kunnen worden uitgelaten. Staatsbosbeheer gaat het terrein in Staphorst sluiten omdat de honden de natuur teveel beschadigen. Op een andere plek in het bos komt een nieuw losloopterrein, maar dat wordt wel veel kleiner.
Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Terecht dat die losloopgebieden gesloten worden. Probeer eens in Park Het Engelse Werk te wandelen als er training wordt gegegeven. Er is daar een groep zo asociaal bezig dat je er als wandelaar niet eens meer langs durft.

  Ook op de IJsseldijk, wat geen losloopgebied is laten ze de honden los lopen. Kan ik me nog voorstellen, maar roep dan je hond bij je als er een fietser/wandelaar aankomt. Gelukkig doen een aantal hondenliefhebbers dat wel.

  Ze hebben vlakbij de IJsselcentrale ook een heel mooi park vlak langs de dijk gemaakt. Met mooie grasvelden voor de kinderen om te spelen en een leuke speeltuin.

  Maar wat doen die hondenbezitters laten ze daar de honden hun behoefte doen.
  Heel fijn als je kinderen thuis komen met de zolen van de schoenen vol met die ‘malse uitgesmeerde’ rotzooi die je uit die profielen moet halen.

  Begrijp me goed. Ik gun honden en hondenliefhebbers ook een mooi plekje maar laat ze er voor zorgen dat anderen er geen last van hebben.


  ⚠️ Meld

 2. ik dacht dat de hele stad “losloopgebied” was .. ik zie regelmatig allerlei baasjes loslopen die hun honden toelaten om hun behoefte los te laten lopen vlak voor mijn deur. circa 1 keer week zijn we bezig om de schoenen van onze kinderen en/of wandelwagen te ontdoen van inmiddels vastzittende honde(n)poep .. loopt nl niet weer vanzelf los 🙁


  ⚠️ Meld

 3. Vroeger kon je op het veldje achter je huis van die hele grote sneeuwballen rollen. Tegenwoordig ligt alles vol met stront. Bij zomerdag stinkt het gewoon. Je kunt er wel een ziekte oplopen door al die bacterien. >:(


  ⚠️ Meld

 4. Hm…. sneeuw valt er toch bijna niet meer, nu kan je met gemak het hele jaar door grote strontballen rollen ;D
  Maar ik heb het er ook niet zo op.


  ⚠️ Meld

 5. Stront aan de knikker
  Een seconde lang glibbert mijn schoen over de stoep. Zonder te kijken weet ik waar ik in ben gestapt. Fijn. Dat kon er ook nog wel bij. Een zeurende pijn in mijn rug, dagenlang weinig slaap en in geen anderhalve week een relaxmoment gehad. Mijn humeur is gedaald tot ver onder het nulpunt. “Ja, jij loopt altijd naar de wolken te staren, natuurlijk heb jij ‘m niet gezien.” Ik ben pissig. De drol lag op dag drie totaal verspreid op de traptreden, bij de fietsen en bij de deur. Het duurde een week tot ‘ie weg werd gespoten bij de schoonmaak. Al die tijd stapte ik zorgvuldig tussen de stront door. En nu heb ik er een onder m’n schoen. En misschien ook wel onderaan mijn broekspijp. Een donderwolk vormt zich bijna zichtbaar boven mijn hoofd.
  “Het zou me niks verbazen als jij het bent geweest.” Want er is er maar ?©?©n die dat zou kunnen presteren. In ons schone portiek trekt Jacco de deur voor me open. Hij zucht. “Zeg. Realiseer je je nou wel dat jij in de stront stapt en ik op m’n lazer krijg?”


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.