Sonrise Zwolle sluit af met City Champion Ship

Zwolle – Ter afsluiting van Sonrise Zwolle vond er op vrijdag 17 juli een sportief event plaats in Park de Wezenlanden. Een stadsbreed kampioenschap, het Sonrise City Championship, waarbij kinderen in teams uit alle wijken van Zwolle het tegen elkaar opnamen. Dit sporttoernooi was de afsluiting van een week lang sporten in verschillende wijken in Zwolle.

17-07-2009_sonrise_park_de_wezenlanden_5.jpg

Het werd een sportieve krachtmeting tussen de verschillende wijken die streden om de felbegeerde City Champion Ship bokaal. Het toernooi werd geopend door Wethouder Dannenberg van de gemeente Zwolle die als wethouder van onder andere Welzijn, Zorg en Jeugd en Gezin het sportproject een warm hart toedraagt. Tijdens het toernooi werd er gevoetbald, gebasketbald en gevolleybald in de categorieën tot en met 12 jaar en 12 jaar en ouder. Bij deze sporten stond Fair Play hoog in het vaandel, wat betekent dat de jongeren bij sportief gedrag punten konden krijgen die meetelden bij de uiteindelijke puntentelling. De wijk Gerenlanen was uiteindelijk de grote winnaar. Voor de kinderen tot met 8 jaar was er het kinderdorp met onder andere een clown en een springkussen. Daarnaast werd er ook een workshop streetdance gegeven. Het was eeb gezellige en sportieve afsluiting van een week lang sporten!

17-07-2009_sonrise_park_de_wezenlanden_1.jpg

17-07-2009_sonrise_park_de_wezenlanden_2.jpg

17-07-2009_sonrise_park_de_wezenlanden_3.jpg

17-07-2009_sonrise_park_de_wezenlanden_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Oei, weer heel donkere wolken op de foto’s te zien.
  Ik hoop dat ze het droog hebben gehouden.
  Kan me herinneren dat het een paar jaar geleden door een enorme hoosbui letterlijk in het water viel.


  ⚠️ Meld

 2. Ja we hebben het gelukkig droog gehouden!
  Het was nog even spannend, want in de ochtend regende het flink! Toen hebben we de hele dag mooi weer gehad en toen het was afgelopen begon het weer te regenen! 🙂


  ⚠️ Meld

Reageer