Everse schrikt niet van slechte oefenreeks FC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle won tot nu toe tijdens de voorbereiding geen wedstrijd. De nederlagen tegen FC Twente (2-0), Olympiakos Piraeus (3-0) en FC Utrecht (5-1) verontrusten trainer Jan Everse niet, zo liet hij weten aan Voetbal International.

‘De eerste twee clubs spelen Champions League, terwijl FC Utrecht zich enorm heeft versterkt. Dat je verliest kan gebeuren, al vind ik de manier waarop het gebeurde niet prettig. We waren niet agressief, slordig en gemakzuchtig. Dat is iets waaraan we moeten werken. De jongens hebben nu zelf in de gaten dat het niet vanzelf komt. We zullen keihard moeten werken.’ Everse houdt vertrouwen in zijn selectie, die hij versterkte met Danny Schreurs (Fortuna Sittard), Eldridge Rojer (Excelsior), Martin Guarino (Boca Juniors), Said Bakkati (Go Ahead Eagles) en Ruud Kras (FC Dordrecht). ‘Die jongens moeten wennen aan onze manier van trainen en spelen’, zegt Everse. ‘Zoiets kost tijd, maar dit is mijn 28ste voorbereiding en ik weet dat het wel goed komt. Ik heb voorbereidingen meegemaakt dat ik dacht dat we kampioen zouden worden en verloren we de eerste wedstrijden in de competitie. Daarnaast waren er voorbereidingen bij dat ik dacht dat het niks zou worden en startten we wel prima.’

FC Zwolle gaat niet verder met David Lopez. De Spanjaard was op proef maar wist geen contract af te dwingen. Everse: ‘Met Eric Botteghin, Ruud Kras en Zdenko Kapralik heb ik al drie centrumverdedigers en Lopez is niet beter.’ Voor Kapralik bestaat interesse, weet de trainer. ‘Hij mag weg omdat ik voor Botteghin en Kras kies en ik vind Zdenko te goed voor de bank.

Bron: VI.NL

Artikel delen:
Reacties 4
 1. bla bla bla

  ze zijn slecht en zelfs een betonnen graftombe wat ze een nieuw stadion noemen niet waard.

  die arrogante ettertjes voelen zich altijd heel wat op het terras van talamini en vito’s maar ze zijn gewoon amateurtjes


  ⚠️ Meld

 2. dat is ook mooi je kent ze al:D:D:D

  ja meer is er ook niet he`op sport gebied

  ach zo stadion zegt nix kijk alleen de kuip is mooi andere stadions zijn ook niet mooi ook betonbakken:'(


  ⚠️ Meld

 3. @jaja

  Maar toch vallen die spelers jou op, waardoor ze niet zo onbetekenend zijn als jij doet voorkomen. Er zat in 2008 ook zo’n speler op dat terras. Die hield dit jaar de kampioensschaal vast.


  ⚠️ Meld

Reageer