Het weer: zomers

Zwolle – Vandaag verloopt grotendeels droog en met ook ruimte voor de zon. Gedurende de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe en pas later gaan er buien vallen. Het wordt hierbij nog zomers warm. Vanavond is er kans op lokaal stevige buien.

20-07-2009_weerfoto.jpg

Vanmiddag neemt de wind in kracht toe en draait naar het zuidoosten. Het is eerst nog vrij zonnig, maar geleidelijk neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Later in de middag is er in het noordwesten al kans op wat lichte regen. De temperatuur loopt overdag op naar een graad of 21 aan zee, tot lokaal 29 graden in Limburg. In Nijmegen wordt het met 27 graden ook zomers warm. Aan het einde van de middag ontstaan in het zuidwesten de eerste onweersbuien.

Vanavond ontstaan er meer buien en deze breiden zich in de loop van de avond naar het oosten uit. Naast onweer is er tijdens de buien ook kans op hagel en later op de avond zware windstoten tot maximaal 75 km/u.

Vannacht wordt het in het westen langzaamaan droger en klaart het lokaal op. In de oostelijke helft blijft het bewolkt en vallen er hier en daar regen- of onweersbuien. Pas in de vroege ochtend wordt het ook in het oosten droog. Het koelt niet verder af dan naar een graad of 17.

Morgen begint de dag overwegend bewolkt en droog. Een zwakke storing zal overdag passeren. Hierdoor wordt ’s ochtends de bewolking steeds dikker en later volgen enkele buien. ’s Middags wordt het in het westen droog en klaart het op. In tegenstelling tot het westen komt de zon in het oosten niet kijken. Het blijft daar bewolkt en in de tweede helft van de middag kunnen daar lokaal weer enkele regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen. De middagtemperatuur ligt rond 22 graden. ’s Avonds blijft in het oosten de kans op een bui bestaan.

Donderdag mogen we even op adem komen. De dag verloopt wisselend bewolkt en grotendeels droog.’s Middags is er wel kans op een plaatselijk buitje, maar de meeste regio’s houden het droog. Ook op donderdag ligt het kwik op zo’n 22 graden.

De dagen daarna houdt het wisselvallige weer nog even aan. Zowel op vrijdag als zaterdag is er kans op buien. Pas op zondag vermijden de buien ons land en mogen we op droog weer rekenen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik zag de auto van google streetview in zwolle!!!!8)8)8)
    Iemand hier die weet hoe lang het duurt voordat het online is?


    ⚠️ Meld

Reageer