Directeur FC Zwolle zoekt het ‘hogerop’

Zwolle – Algemeen Directeur Gerald van den Belt vertrekt per 1 september 2009 naar SC Cambuur. Hij gaat daar de functie van Financieel Directeur bekleden.   

De oud-speler van FC Zwolle is ruim vier jaar in dienst geweest bij FC Zwolle. In 2005 verving hij de toenmalige directeur Henry van der Vegt. Bij Cambuur wordt hij als directeur verantwoordelijk voor het financiële, organisatorische en personeelsbeleid.

Van den Belt heeft grote ervaring in het bedrijfsleven. Hij vervulde diverse leidinggevende functies bij Groene Land Achmea. In 2005 volgde hij Henry van der Vegt op als algemeen directeur bij Zwolle. Van den Belt was afgelopen jaar diverse keren onderwerp van kritiek in Zwolle. Het is bekend dat hij op slechte voet stond met coach Everse. Hij was tevens in de race om technisch directeur Mario Captein bij Helmond Sport op te volgen. De komst van Van den Belt ontlast Cambuur-medewerker Pama die het te druk kreeg door de snelle groei van Cambuur het afgelopen seizoen.
Als voetballer kent hij Fryslân van zijn periode als amateurvoetballer. Na zijn periode bij Zwolle (1995-2001) voetbalde de spits bij Flevo Boys en Be Quick’28.
Artikel delen:
Reacties 38
 1. Gerald van den Belt groeide gedurende zijn actieve loopbaan bij FC Zwolle nooit uit tot een basisspeler. Hij moest bij FC Zwolle genoegen nemen met een plaats achter respectievelijk Martin Reijnders en Arjan Bosschaart.

  Hij trad in 2001 in dienst bij Achmea Groene Land als controller. Later gaf hij leiding aan een klein team binnen het back office van Achmea.

  Na 4 jaar werd Gerald van den Belt tot verrassing van velen op 1 oktober 2005 benoemd tot algemeen directeur van FC Zwolle dat met een miljoenenbegroting werkt.

  De vraagtekens die bij zijn aanstelling al werden geplaatst bleken later terecht. Gerald van den Belt beschikte niet over de competenties om op een juiste wijze invulling te kunnen geven aan de functie van algemeen directeur.

  Onder zijn directeurschap escaleerde tweemaal de situatie rondom de hoofdtrainer. In de affaire Everse speelde hij een zeer dubieuze rol, waarschijnlijk omdat de mondige Rotterdammer het tekort schieten van de incapabele directeur onder de aandacht van de buitenwereld bracht.

  Alle mooie verhalen over een verantwoord financieel beleid ten spijt, blijkt nu dat er gat is van 700.000 euro op een begroting van 3.800.000 euro. Feitelijk had de begroting van FC Zwolle dus verlaagd moeten worden naar 3.100.000 euro, wat een teruggang van een half miljoen euro had betekent ten opzichte van het afgelopen seizoen. Dat is opmerkelijk omdat de begroting van FC Zwolle zou groeien met de komst van het nieuwe stadion. Althans zo werd iedereen altijd voorgehouden door het voormalige bestuur voor wie de arbitragezaak tegen Everse een regelrecht bal demasqué was.

  Het is de verwachting dat dit niet de laatste medewerker is op het kantoor van FC Zwolle die zal vertrekken. Het is publiek geheim dat ook de positie van Edgar van Perlo ter discussie staat bij zowel supporters als sponsoren. Edgar van Perlo was als facilitair manager nauw betrokken bij de contracten rond de bouw en exploitatie van het nieuwe stadion die overduidelijk op zijn zachtst gezegd niet in het voordeel van de club uitvallen.


  ⚠️ Meld

 2. Elrey,mijn complimenten voor deze zeer duidelijke uitleg.Volgens mij ben jij beter op de hoogte dan menige journalist,tenminste ik lees dingen die niet in de Stentor zijn vermeld.Nu maar hopen dat er toch een goede man voor terug komt,of gaat de mondige Everse dit er ook bijdoen.Als ik dit alles zo lees is het toch jammer dat v.d.Belt het zolang heeft volgehouden toch wens ik hem succes bij zijn nieuwe wrkgever,die volgens mij toch wel aardig goed bezig is .Tenminste als ik die volle bakken in het cambuur stadion zie is hij er niet op achteruit gegaan.Daar leeft het voetbal enorm.


  ⚠️ Meld

 3. Je zou bijna medelijden krijgen met Cambuur.;D
  Maar als je bij zwolle een schoonmaak houd moet het wel een grote zijn!  ⚠️ Meld

 4. @Wichert

  Cambuur heeft dan ook sponsoren die wel geld hebben en ook nog eens een clubhart. Deze trekken kwaliteit op het veld aan en dan vult het stadion zich vanzelf.

  Zwolle heeft sponsoren die geld verdienen aan de club (stadionbouw), naar de voetbal gaan voor het hoeren (escortgirls) en zoepen. Deze voelen zich sneller persoonlijker beledigd dan dat ze de portemonnaie trekken voor de FC. Denk maar eens terug aan het succes van de actie 1 miljoen voor de kampioen. Overigens was een gedeelte van deze babbelaars ook lid van de BOSS-club die zoveel kritiek had op Marten Eibrink. De man die wars was van pluche en een echt voetbalhart had. En zo’n man mocht van het voormalige bestuur niet eens worden geëerd met een tribunenaam.

  De functie van financieel directeur sluit beter aan bij de competenties van Gerald dan die van algemeen directeur. Dat had Van Vliet met een verleden als personeelsadviseur bij zijn aanstelling ook wel moeten weten. Echter die was op dat moment gewoon op zoek naar een goede boekhouder om de schulden weg te werken die onder zijn voorzitterschap zijn ontstaan blijkens de aanvragen voor gemeentelijke garantstellingen.

  Het voormalige bestuur zal Gaston Sporre de kwade piet blijven toespelen. De vraag is echter of dit terecht is gezien het vertrekpunt van Gaston Sporre (1,2 miljoen gulden schuld op een begroting van 1,8 miljoen euro). Wat dat betreft kwam het voormalige bestuur in een gespreider bedje terecht.

  Het voormalige bestuur van goudfazanten heeft nogal wat veren in de kont gestoken gekregen. Voor de stadiondeal en een verantwoord financieel beleid. Inmiddels wordt echter steeds duidelijker dat de werkelijkheid toch wel wat anders ligt.

  ‘Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel!’.


  ⚠️ Meld

 5. Daarom neemt Cambuur hem natuurlijk, omdat hij er zo?n enorme puinzooi van heeft gemaakt, omdat hij totaal geen capaciteiten heeft en omdat hij zo lekker stennis heeft lopen schoppen met halfgod Everse.


  ⚠️ Meld

 6. Erik, jij snapt iets niet!

  Dhr G vd Belt is een financieel mannetje… Dat kan hij uitstekend! Maar bij ons zat hij in een algemene functie en daar bakt hij niks van!


  ⚠️ Meld

 7. V/D Vegt en van Vliet gaan weg en de lijken rollen uit de kast.
  Dit heb ik jaren geleden al voorspeld maar werd toen door velen weggehoond.
  Over een paar jaar ook hier Fortuna Sittard-achtige toestanden vrees ik want het nieuwe stadion is ipv een stap vooruit een molensteen om de nek van de club en het ziet er nog eens niet uit ook die vieze betonbak.
  PRUTSERS !>:(


  ⚠️ Meld

 8. “Het is publiek geheim dat ook de positie van Edgar van Perlo ter discussie staat bij zowel supporters als sponsoren.”

  En dan vindt je het gek dat je tweederangs bestuurders krijgt? Welke bestuurder met kwaliteiten wil in hemelsnaam in een bestuur van een voetbalclub zitten als sponsoren en notabene supporters zich met hun werk bemoeien?


  ⚠️ Meld

 9. Rutger denkt dus precies als het oude bestuur , supporters en sponsoren moeten betalen en verder hund mond dicht houden.

  Maar een goed bestuur zou juist de sposoren en supporters veel meer moeten betrekken bij de club , of ieder geval hun het gevoel geven dat er naar hun wordt geluisterd.

  Supporters en sponsoren zijn namelijk een hele balangrijke factor in het betaalde voetbal, zonder hun is er helemaal geen betaald voetbal mogelijk.


  ⚠️ Meld

 10. @Rutger,
  Nou zeg, waar gaat het heen als dat plebs dat de tribunes bevolkt ook al een eigen mening durft te ventileren.
  Het moet niet gekker worden zeg!:D


  ⚠️ Meld

 11. No offence, maar hoe kun je een professionele organisatie neerzetten als alles en iedereen zich met het beleid bemoeit? Stel meetbare doelen, beoordeel iemand daarop en werk gezamenlijk aan de toekomst, dan bouw je aan een organisatie met een stevig fundament.

  In de voetbalwereld werkt het blijkbaar anders, hoop geschreeuw, weinig visie, 1000 mensen met 1001 meningen en compentente bestuurders die daar logisch hun vingers niet aan willen branden.

  Nee, ik ben niet god, maar ik verbaas me er al jaren over. En grote complimenten wat dat betreft voor Twente, Groningen en Heerenveen.


  ⚠️ Meld

 12. @ Rutger

  Van de drie clubs die je noemt , Twente , Groningen en Heerenveen ,
  hebben er twee clubs ook aan de rand van de afgrond gestaan . En pas na de komst van goede beleidsmakers , Nijland bij Groningen en Munsterman bij Twente , ging het die clubs weer voor de wind.
  Ik hoop dat Zwolle nu ook op dat punt is beland en er met goed en duidelijk beleid dezelfde kant op kan worden gegaan.


  ⚠️ Meld

 13. En dat is precies mijn punt. Werk aan constructief beleid en betrek daar wat mij betreft supporters bij, maar dan in een vertegenwoordigingscommissie, en laat je niet verleiden tot ad hoc beleid ingegeven door de waan van de dag of opportunistische sponsors met een grote zak geld.


  ⚠️ Meld

 14. @Rutger

  Zoals Ramon terecht aangeeft, heeft geen enkele bvo bestaansrecht zonder sponsoren en supporters bestaansrecht. Net als ieder ander bedrijf roept een bvo die niet inspeelt op de vraag zijn eigen faillissement over zich af.

  Bij FC Zwolle is nog geenszins sprake van een professionele organisatie. De reorganisatie is nog volop in gang.

  Onder het voormalige bestuur was er geen sprake van meetbare doelen omdat de bedrijfsvoering van FC Zwolle één grote ??black box?? was. Een scherp contrast met bijvoorbeeld een club als Heracles dat ieder seizoen volledig transparant zijn begroting toelicht in ??Twentevisie.?? Terwijl het niet eens zoals het beursgenoteerde Ajax daartoe een verplichting heeft. Met een dergelijke openheid van zaken wordt verantwoording afgelegd aan ??de klant?? over de besteding van de inkomsten. Tevens biedt het inzicht in de haalbaarheid van doelstellingen. FC Zwolle wilde vorig seizoen echt meedoen om rechtstreekse promotie. Daartoe werd het spelersbudget met 10% verhoogd t.o.v. het seizoen ervoor toen genoegen werd genomen met een eindnotering tussen plaats 5 en 8. Deze verhoging van het spelersbudget stond in schril contrast met de stijging van de totale begroting (+16%) en werd alleen gerealiseerd door de verkoop van een sterkhouder (Moisander) aan de latere landskampioen AZ.

  Onder het voormalige bestuur werden mensen niet op prestaties beoordeeld. Dat is tijdens de arbitragezaak in Zeist ook genadeloos bloot gelegd. Jan Everse is ieder seizoen met FC Zwolle op een hogere plaats geëindigd dan op grond van de hoogte van het spelersbudget verwacht mocht worden. Zijn mondigheid over het amateurisme binnen de bvo was de feitelijke aanleiding om hem op non-actief te stellen en ontslag voor hem aan te vragen. De aantijgingen van fysiek geweld, sexuele intimidatie en een pak papier vol emoties van mensen die zich in hun positie bedreigd voelden, werd door de arbitragecommissie niet bewezen geacht. FC Zwolle had de karaktermoord kunnen voltooien mits het 250.000 euro als ontslagvergoeding neer telde. Met deze persoonlijke vendetta, eufemistisch uitgedrukt als de ??bitterballenaffaire?? kwam een einde aan de persoonlijke willekeur van het voormalige bestuur.

  Van gezamenlijk werken aan de toekomst is onder het voormalige bestuur nooit sprake geweest. De erfenis bestaat uit een organisatie die in eilandjes verdeeld is die voortdurend met elkaar in oorlog zijn en waar de archipelgedachte (het clubbelang) ver te zoeken was.

  Van een stevig fundament is na het vertrek van het voormalige bestuur geen sprake. Het nieuwe bestuur moet op rokende puinhopen de wederopbouw van FC Zwolle starten.

  In de voetbalwereld zijn net als in de samenleving veel meningen te horen. Je kunt het oneens zijn met bepaalde meningen, maar dat betekent nog niet dat mensen geen recht hebben op een eigen mening omdat jij een bepaald beeld hebt van de voetbalwereld.

  FC Twente, FC Groningen en SC Heerenveen zijn groot geworden door gebruik te maken van de kracht van de regio. Als FC Zwolle eenzelfde ontwikkeling nastreeft dient het hier ook gebruik van te maken.


  ⚠️ Meld

 15. @Rutger

  Het nieuwe bestuur van FC Zwolle heeft eerder als interim bestuur ruim de tijd genomen om een nieuwe organisatiestructuur neer te zetten en is momenteel druk doende met de personele invulling.

  Supporters benoemen in de nieuwe structuur zelf een vertegenwoordiger in de Raad van Commissarissen.

  De vigerende praktijk van ad hoc beleid en opportunisme zal worden omgezet in een structureel beleid op basis waarvan FC Zwolle het Eredivisieschap kan heroveren. Dit vergt echter tijd.  ⚠️ Meld

 16. Probleem is ook vaak dat er mensen zitten op functies waar ze niet geschikt voor zijn.
  Buiten het feit dat ze gewoon niet capabel genoeg zijn, of te weinig weten om de functie naar behoren uit te voeren.
  Maar ook het gebrek aan clubliefde.
  Want hoe goed of slecht iemand ook zijn of haar functie vervult, het draait wel om de club.
  En een club is emotie.
  Helaas zitten er sinds heel wat jaren mensen op voor hun ongeschikte plaatsen.
  En ook vele mensen binnen de club missen/misten het club gevoel.
  Die zaten/ zitten er alleen voor zichzelf.
  Als je als club wil groeien zul je toch mensen op plaatsen moeten hebben die weten wat ze doen!
  En er ook zitten voor de club.
  Als je een beetje club liefde hebt dan volg je toch ook het sportieve deel lijkt me.
  Nou ik zal geen namen noemen , maar er waren enkele personen op kantoor die pas op maandag wisten wat zwolle had gedaan.
  En dan nog vragen of ze uit of thuis hadden gespeeld.
  Ik verwacht echt niet dat alles en iedereen van bestuur en kantoor elke wedstrijd aanwezig is.
  Maar beetje beleving voor de club is toch wel het minste


  ⚠️ Meld

 17. @ ach ja

  Minder kleine letters mag ook hoor.
  En als destijds in Zeist naar voren was gekomen dan onze Jan echt dingen had gedaan die niet hoorde.
  Dan had hij weg gemoeten.
  En daar was dan ook geen tegenspraak voor nodig.
  Maar onder een grote schoonmaak versta ik het kantoor en alles wat erbij hoort.
  Mensen die er al vele jaren zitten op plaatsen waar een ander veel meer kan betekennen voor de club.
  Bij een bedrijf draait het alleen om geld en omzet.
  Maar een club is net iets meer.  ⚠️ Meld

 18. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, meetbare doelen, ?de klant?, vertegenwoordigingscommissies, als het die kant opgaat met voetbal, haak ik af. Voetbal is zweet in de kleedkamers, ballen gehakt met saus en weergaloze passeerbewegingen. Managers maken het voetbal pas echt kapot.


  ⚠️ Meld

 19. @ erik: Zijn doorgaans ook niet de termen waar ik dol op ben, maar als het gaat om een Betaald Voetbal Organisatie waar een hoop (gemeenschaps)geld mee gemoeid is en mensen van leven kun je niet volstaan met de geur van zweet en broodjes bal.

  Noem meetbare doelen dus wat mij betreft afspraken-die-je-belooft-na-te-komen-en-waar-zoniet-sancties-aan-kunnen-worden-verbonden. Of: Niet lul’n maar doen en anders wegwezen… Zo beter? ;D


  ⚠️ Meld

 20. @Rutger waarom zouden er tussen sponsoren en supporters geen professionals kunnen zitten, eerst denken dan schrijven.


  ⚠️ Meld

 21. @Kippenboer

  Het is toch duidelijk dat Rutger niet verder komt dan wat loze kretologie die aan elke bedrijfskunde-opleiding wordt gedoceerd. Hij kan het immers niet concreet maken en toont geen moment dat hij weet waar hij het over heeft. Vast een goede manager 😉


  ⚠️ Meld

 22. De kritiek die op fczwolle.org wordt gezet is denk ik de reden waarom die site gehackt is.
  Komt er soms te veel naar boven….


  ⚠️ Meld

 23. @admin

  http://www.fczwolle.org is offline. De onafhankelijke supporterssite ligt nu echt onder vuur van buitenstaanders die daar kennelijk belang bij hebben. Wij hebben een mail gestuurd naar onze provider en hopen dat site weer online is. Wellicht willen jullie hiervan konde doen op weblog.

  Alvast bedankt!


  ⚠️ Meld

 24. @Elrey
  Hier een paar (lichtelijk offtopic) tips om ervoor te zorgen dat in de toekomst de fczwolle.org-website gewoon bereikbaar blijft, ik hoop dat je het op prijs stelt en ik van dienst kan zijn.

  – Installeer op de server eAccelerator, dit zorgt voor snelle php-laadtijden
  – Installeer op de server Varnish, dit houdt de site ongeacht het aantal bezoekers altijd op topsnelheid
  – Zorg dat de site draait onder Linux in plaats van het onverantwoorde Windows
  – Zorg dat je altijd je Joomla-installatie bijwerkt naar de nieuwste versie, inclusief addons! Schakel ook de cache in, ook van menu’s.

  Bovenstaande tips pas ik ook toe op deze website, Weblog Zwolle, waardoor deze altijd snel en toegankelijk blijft. Op die manier zijn hacks en ddos-en te voorkomen. Succes!


  ⚠️ Meld

 25. @admin

  Ik kan niet meer reageren op http://www.fczwolle.org omdat onze site uit de lucht is. Ik kan ook niet meer reageren op royalty want mijn reacties verschijnen niet meer. Ik reageer daarom hieronder verder over de keuken van FC Zwolle. Het is een voortzetting van de discussie aldaar.


  ⚠️ Meld

 26. @Roy/Erik

  1.
  Je hakt wel degelijk in op Jan Everse, daar geef jij ook persoonlijke redenen voor aan. Jouw interpretatie van de afgelopen twee seizoenen deel ik niet. Ik vind de resultaten in overeenstemming met de beschikbare middelen en ben van mening dat Jan Everse het maximale eruit heeft gehaald. De afgelopen 2 seizoenen was promotie irreëel gezien de financiën en ook dit seizoen is promotie gezien de begroting/spelersbudget een utopische gedachten. Andere clubs beschikken over meer financiën en meer kwaliteit op het veld al dan niet dankzij regionale investeerders die en een eigen zakelijk belang nastreven en toch ook wel clubliefde hebben, zie Cambuur.

  2.
  Jij voelt je aangesproken, maar dat is niet nodig. Jij voert een faire discussie, maar dat wil niet zeggen dat iedereen dat doet. Ik heb in het verleden geconstateerd dat sponsoren zich voordeden als supporters op http://www.fczwolle.org en verstopt achter schuilnamen mensen op de persoon aanvielen. Ik heb geen moment beweerd dat jij ook zo kinderachtig bent.

  3.
  Na dit seizoen stop je dus met FC Zwolle. Ik zie niet dat je de club verdedigd, maar lees louter kritiek op FC Zwolle die weinig constructief is. Als jij op http://www.fczwolle.org kritiek uit, mag ik toch wel de discussie met jou aangaan op jouw site? Of moet ik opzouten?

  4.
  Een hoofdtrainer is verantwoordelijk voor de prestaties op korte termijn en hij stelt zijn eigen selectie samen binnen de kaders die de clubleiding heeft vastgesteld. Dat mensen teleurgesteld zijn over het feit dat FC Zwolle in de play offs heeft verloren van Cambuur begrijp ik. Dat deel ik zelfs. Ik ben het echter niet eens dat FC Zwolle over het algemeen slecht voetbal speelt of beneden zijn mogelijkheden speelt. FC Zwolle speelt conform de mogelijkheden. Als de middelen niet toenemen dan kan de lat ook niet hoger worden gelegd.

  5.
  De klant moet centraal staan. De klant wil toch het liefst zo goed mogelijk voetbal op een zo hoog mogelijk niveau. Daarom hebben Eredivisieclubs toch meer klanten. Als FC Zwolle Eredivisie speelt, is het stadion ook uitverkocht en stromen nieuwe klanten binnen. Als FC Zwolle Jupiler League speelt, komen alleen de vaste klanten.

  6.
  Het uit de lucht halen van een supporterssite (moedwillige actie en strafbaar) is inderdaad net zo verwerpelijk als geweld, vandalisme en oneerlijkheid.


  ⚠️ Meld

 27. 7.
  Je doelt op de relatie Henk van Ginkel ?? Jan Everse. In de huidige selectie heeft maar één speler Henk van Ginkel als zaakwaarnemer: Albert van der Haar. De overige spelers hebben andere zaakwaarnemers.

  8.
  Er zijn Zuid-Amerikaanse spelers gehaald uit hetzelfde marktsegment als de club in Nederland kan halen. Dat klopt qua kwaliteit, maar gaat niet op voor de prijs. In Nederland kost dezelfde kwaliteit (modale Jupiler League speler) veel meer. Dat is ook te zien aan het feit dat in Nederland het aandeel van het spelersbudget op de totale begroting gigantisch is gestegen de afgelopen jaren. Het gemiddelde Eredivisiesalaris bedraagt 335.000 euro en de betere spelers in de Jupiler League kosten ook meer dan 100.000 euro dat is ook de reden waarom de laatsten worden betaald door externe investeerders omdat geen enkele club in de Jupiler League die vanuit de begroting kan financieren. De jeugd heeft wel degelijk kans onder Jan Everse. Boer, Oosterhof, Van der Wal, Wisse, Tissingh, Van der Haar, Bakker, Lim Duan, Vossebelt en Reijnen hebben allemaal een verleden in de eigen jeugdopleiding. Slechts weinig jeugdspelers slagen in de overstap naar het eerste elftal, om die overstap te maken zal het gat moeten worden verkleind. Door lagere kwaliteitseisen te stellen aan het eerste elftal of door hogere kwaliteitseisen te stellen aan de jeugdopleiding?

  9.
  Ik generaliseer ook niet. Ik geef alleen aan dat sommige sponsoren het afgelopen seizoen escortdames meenamen en dat andere sponsoren zich daaraan hebben gestoord. De persoonlijke gronden voor sponsoring verschillen per sponsor. De een wil vanuit een zakelijk belang bijdragen aan het clubbelang, promotie naar de eredivisie, de ander wil vanuit zijn zakelijk belang maar tot bepaalde hoogte gaan. Dat moet verschilt per sponsor. Het lijkt mij dan ook opportuun dat het nieuwe bestuur inventariseert welke sponsoren meer willen investeren om de stap naar de Eredivise te kunnen maken. Het blijkt dat sommige sponsoren ook tevreden zijn met een regionaal elftal en Jupiler League. Eredivisie met louter regionale spelers is utopie omdat de grootste talenten uit de regio al vroegtijdig naar Eredivisieclubs gaan.

  10.
  Tenslotte is het publiek geheim dat sommige hoofdklassers beter betalen dan Jupiler League clubs en dat inderdaad sommige spelers in de hoofdklasse beter zijn dan spelers in de Jupiler League. Die spelers kiezen echter vooral voor maatschappelijke zekerheid i.p.v. het maximale uit hun talent halen.


  ⚠️ Meld

 28. @Roy van Veen

  Ik kan niet meer reageren op jouw website, dus daarom ff hier.

  Goed lezen. Het wangedrag van sommige sponsoren is voor Scheffer ook(!) een argument geweest om zijn hoofdsponsorschap niet te continueren. Daarnaast speelt de economische conjunctuur ongetwijfeld een rol. Tevens heeft Scheffer ook geld verdiend bij FC Zwolle bij de sloop van het oude stadion. Allemaal redenen waarom hij gebruik heeft gemaakt van de ontsnappingsclausule.

  Scheffer betaalde geen 285.000 euro zoals de cijfers die FC Zwolle aan de VI deed toekomen, suggereren. Het voormalige bestuur en de algemeen directeur hadden er een handje van om de daadwerkelijke stand van zaken beter te doen voorkomen c.q. de waarheid te verbloemen.

  Tenslotte staak ik de discussie maar, niet omdat ik uitgediscussieerd ben maar omdat ik niet meer kan reageren op jouw site. Jij blijft spreken over pro-Everse, anti-Everse en neutralen. Ik blijf het hebben over FC Zwolle. We praten langs elkaar heen. Voor het nieuwe bestuur zal het belangrijk zijn om te inventariseren welke sponsoren vanuit een zakelijk belang willen bijdragen aan de doelstelling van FC Zwolle (promotie naar de Eredivisie). Jij stopt na dit seizoen.


  ⚠️ Meld

 29. @Elrey…nog 1 vraag….wat is volgens jou de reden dat er zo weinig regionale binding is met FC Zwolle? En wat kan de vereniging doen omdat te verbeteren?


  ⚠️ Meld

 30. @Erik

  Daar kan ik uitvoerig op ingaan, maar ik houd het kort.

  Om van FC Zwolle echt de club van stad en regio te maken is communicatie en behoeftenonderzoek essentieel.

  Communiceer eerlijk en transparant. Verkoop geen flauwekul of leugens want dat wekt verwachtingen die niet gehonoreerd worden waardoor mensen afknappen op FC Zwolle.

  Inventariseer hoe stad en regio beter betrokken kunnen worden. Wat zijn de behoeften van sponsoren en supporters? Hoe kan de club daaraan tegemoet komen? Waarvoor is men bereid meer te betalen en waarvoor absoluut niet? enzovoort, enzovoort.

  De meeste bedrijven doen voortdurend marktonderzoek om aansluiting bij de markt te kunnen houden en hun marktaandeel te vergroten. Ook bvo’s doen dit in toenemende mate.

  Op basis van de inventarisatie kan dan een plan van aanpak worden uitgewerkt. Nu ligt er alleen nog een nieuwe organisatiestructuur. Dat is te weinig. Naar verloop van tijd moet er duidelijkheid komen over de werkwijze waarop FC Zwolle gefaseerd groeit. Een nieuw Ceintuurbaan 2000 plan zou mooi zijn. Het nieuwe bestuur is daar al mee bezig, maar doet er goed aan om de kracht van zijn sponsoren en supporters daarbij te benutten.


  ⚠️ Meld

Reageer