Twee scooterrijders gewond

Zwolle – Op de Zwartewaterallee zijn maandagmiddag 20 juli twee 16-jarige jongens uit Zwolle gewond geraakt, toen zij met hun scooters in botsing met elkaar kwamen.

 

De ene scooterrijder reed over de Zwartewaterallee. De ander kwam vanuit de Grevelingen en verleende geen voorrang aan de jongen op de Zwartewaterallee, wat een voorrangsweg is. Beiden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Een beruchte plek.
  Hier werd vorig jaar ook al een lezer van weblogzwolle door een brommer aangereden.
  Als ze uit de Grevelingen komen en het verkeerslicht op groen zien staan, donderen ze zonder te kijken de uitrit uit en geven een voorrang aan wat er op het fietspad van de Zwartewaterallee rijdt…


  ⚠️ Meld

 2. het is ook een erg onoverzichtelijk punt struiken op de hoeken en ook nog een halve ronding in de weg richting Grevelingen dat er niet meer ongelukken gebeuren is een wonder, ik rem altijd bijvoorbaat al af als in die kruising nader


  ⚠️ Meld

 3. Ik vind het ook een wazig punt.
  Als fietser vind ik de zijweg naar de Grevelingen ook niet echt duidelijk (ligt misschien aan m’n fietssnelheid) maar los daarvan: veel overzicht heb je er inderdaad niet door die struiken.

  Maar die hele kruising vind ik nogal wazig. Als ik met de auto over de Zwartewaterallee richting noord rijd, valt de zijweg naar de Biesbos me ook niet echt op. Tja, die verkeerslichten zitten er (en dat is maar goed ook) maar om de één of andere reden valt ook de zijweg naar de Biesbos me amper op.


  ⚠️ Meld

 4. ik was de bestuurder die uit de grevelingen kwam maar ik heb hem niet aan zien komen door de struiken maar ben ng gestopt maar hij reedt met hoge snelheid waardoor ik niet meer kon remmen.


  ⚠️ Meld

 5. ik was de bestuurder die uit de grevelingen kwam maar ik heb hem niet aan zien komen door de struiken maar ben ng gestopt maar hij reedt met hoge snelheid waardoor ik niet meer kon remmen.
  Door justin, op 21 juli 2009 om 20:58

  Ben je nu nog gestopt of niet?

  Ik ken de situatie ter plekke niet precies uit mijn hoofd…Maar als ik het hier zo hoor zal het wel onoverzichtelijk zijn ja…


  ⚠️ Meld

 6. @Plantje:
  Situatie
  Als je het zo vanuit de lucht bekijkt, is die straat betrekkelijk breed. Toch, om de één of andere reden lijkt het ding vanaf het fietspad enorm smal en valt hij bijna niet op. Misschien omdat de weg wat schuin op de Zwartewateralleen loopt in combinatie met de begroeiing. Ik weet het niet….. wel kan ik me een aanrijding op die plek goed voorstellen.


  ⚠️ Meld

 7. Ok…
  Zoals ik het zo zie is dus het hele probleem dat mensen die Grevelingen uit komen rijden dusdanig hard rijden dat ze (indien nodig) niet tot stilstand kunnen komen voor de haaientanden. Correct?

  Als dat het geval is lijkt het me geen onduidelijke situatie. De haaientanden staan er duidelijk. Dan lijkt het me een duidelijk geval van idioot rijgedrag.

  Justin, als jij geen voorrang kreeg schiet je met bovenstaande conclusie natuurlijk geen drol op…dat snap ik ook wel.


  ⚠️ Meld

 8. Ik stopte voor de haaientanden maar ik hebde andere bestuurder niet aan zien komen door zijn hoge snelheid was hij snel dichtbij


  ⚠️ Meld

 9. Ah zo…andersom dus…

  Als iemand daar 25km/uur rijdt (zo snel mag je toch op een snorfiets) is er geen probleem toch?
  Ik weet niet of het gemengd fietser/bromfietser is. Maar ik meen me te herinneren, dat brommers op zo’n fietspad dan ook maar 30 km/uur mogen.


  ⚠️ Meld

 10. ja precies in precipe mijn fout maar hij raakte mij op een baanhelft waar hij niet moest rijden dus is het zijn fout ook door zijn snelheid


  ⚠️ Meld


 11. Justin en Emco.. ik ken ze allebij. gevaarlijk kruispunt
  ik wens ze allebij beterschap.. ik heb de verwondingen van justin gezien mijn buurjongen..


  ⚠️ Meld

Reageer