Politie Zwolle Noord pakt overlast bij Milligerplas aan

Zwolle – De zomer is in volle gang en we hebben al wat mooie dagen achter de rug. Door het zomerweer zijn mensen meer buiten en dat geldt ook voor de jeugd. Zo ook bij de Milligerplas in Stadshagen. Vorig jaar heeft de politie IJsselland klachten gekregen over jongeren die hier overlast veroorzaakten. Politieteam Zwolle Noord hoopt dat dit seizoen zoveel mogelijk te beperken. 

De meeste bewoners geven aan dat ze het geen probleem vinden dat de jeugd ’s avonds bij de plas zit, maar wel dat ze daarbij veel overlast veroorzaken. Ze laten troep achter en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De bewoners hebben echter vooral last van het rijden op de scooters over de boulevard. De politie krijgt meldingen binnen dat dit zowel in de late avond als in de nacht voorkomt. De jongeren verlaten gezamenlijk de Milligerplas en rijden nog een paar rondjes extra over de boulevard. De politie heeft besloten om hier tegen op te treden.

Officieel mag je na zonsondergang niet meer op het terrein van de plas komen. Tot 18 juli zijn jongeren die na zonsondergang nog bij de plas waren gewaarschuwd. Na die tijd zijn agenten begonnen met het uitdelen van boetes. Op deze manier hopen we de overlast voor de omwonenden te beperken zodat iedereen kan genieten van de (hopelijk) mooie zomeravonden. 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Als je één keer in Stadshagen bent geweest kun je misschien ook concluderen dat de plas misschien de enige plek is waar jongeren bijeen kunnen komen.
  De rest is stoep,parkeerplaats en straat maar weinig groen of veldjes/pleintjes.
  Die gastjes vervelen zich gewoon dood daar!


  ⚠️ Meld

 2. beetje onder de maat
  ik vind het een beetje vreemd dat ze over plekken zeuren waar jongeren hangen, als je gewoon kijkt naar de oorzaak: Stadshagen is gewoon een klote saai stuk beton. waar ze maar een jongeren centrum neerknallen “Nu kunnen ze daar wel zitten”. Als die jeugt op die plek wild hebben, gaan ze toch naar een andere plek waar ze ook niet welkom zijn. Waar ik wel mee eens ben is het feit met die scooters, dat is ook stom belachelijk,ga fietsen(letterlijk). 😀


  ⚠️ Meld

 3. Er zijn echt wel meer plekken waar ze zich (kunnen, misschien niet altijd mogen) ophouden. Plekken die ik zo weet zijn:

  Het veldje bij de Zevensprong
  Het Winkelcentrum
  Het plein van de Krullevaar
  Het Twistvlietpark
  Aan de boulevard bij het Cultuurhuis

  Het Twistvlietpark zie ik ook vaak nog jeugd in het midden bij de bankjes zitten. Wat mij betreft geldt hetzelfde als de mensen aan de Milligerplas: laat ze lekker verzamelen waar ze willen. Laat ze er gezellig zitten en kletsen. Ruim naderhand even je zooi op en maak er geen herrie van. Iedereen happy.


  ⚠️ Meld

 4. @Zwolleeder:
  Heb je het artikel wel gelezen? Niemand klaagt over de aanwezigheid van jongeren daar. Waar wel over geklaagd wordt is de rotzooi die ze achterlaten en het lawaai van scooters ’s avonds laat. Beide geheel terecht.


  ⚠️ Meld

 5. Ik woon aan de plas. Dat de jongeren er hangen maakt mij geen zak uit. Straks als de horeca voorziening er staat kunnen ze er lekker een biertje drinken. De scooters wordt ik wel gek van. Misschien kan de gemeente er van die zig zag hekjes plaatsen bij die smalle doorgang naar de boulevard. Dan kunnen de scooters via de milligerlaan ipv tussen de huizen door.


  ⚠️ Meld

 6. nee open laten ,,snap wel wat je wil hoor,, maar dat is geen goed plan dan blijfen ze juist op de boulevard met hun brommers laat ze maar lekker naar hun prive strand ze willen toch zo veel mogelijk uit het zicht staan
  maar het zijn ook de keet mensen hoor die uit m,broek ijsselmuiden hasselt ,enz
  die daar met kraten vol aankomen een party hebben (INDRINKEN)
  en dan gaan stappen in centrum 8)


  ⚠️ Meld

 7. Die gastjes vervelen zich gewoon dood daar!
  Door Zwolleeder, op 21 juli 2009 om 17:17

  Ja en? Wiens probleem is dat? Van die gastjes zelf lijkt me.

  En inderdaad: mensen hebben geen problemen met de aanwezigheid van jongeren. Wel met gasten die overdreven vaak met hun scootertjes gaan rondjakkeren.

  Wat ik nu nog het meest treurige vind is, dat de gasten die geen vlieg kwaad deden en er gewoon zaten er nu ook niet meer hun avondjes kunnen vertoeven, omdat een stel van hun “vriendjes” de boel verpesten door met scooters te gaan jakkeren!


  ⚠️ Meld

 8. scooterprobleem is overal in de stad, niet alleen Stadshagen.

  Stoerdoenerij tegenover vriendjes door rond te sjezen en om de paar seconden gas te geven met die lelijke plastic kliko’s waar ze op rijden…


  ⚠️ Meld

Reageer