Succesvolle Blauwvingerdag

Zwolle – De derde Blauwvingerdag is succesvol verlopen. Waar het weer de afgelopen keren te wensen overliet was het deze woensdag prima winkelweer. Duizenden personen trokken de Zwolse binnenstad in.

22-07-2009_derde_blauwvingerdag_2_.jpg 

22-07-2009_derde_blauwvingerdag_4_.jpg

22-07-2009_derde_blauwvingerdag_5_.jpg 

22-07-2009_derde_blauwvingerdag_1_.jpg

 22-07-2009_derde_blauwvingerdag_6_.jpg

22-07-2009_derde_blauwvingerdag_3_.jpg

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Succesvol?

  Tis gewoon een trieste bedoening voor een stad als Zwolle.
  Niks geen vernieuwend element,een verkapte uitverkoop die naar buiten gebracht wordt, door een kraampje voor je deur neer te zetten.  ⚠️ Meld

 2. Ik vind het al jaren helemaal niks, maar aan de opkomst te zien is het inderdaad een succes. Misschien alleen niet inhoudelijk, maar dat heeft vast weer met geld te maken. Ben wel nieuwsgierig naar de suggesties hoe het dan wel moet.


  ⚠️ Meld

 3. heb jarenlang voor mijn werk braderien bezocht in den lande, die van zwolle is 1 van de mindere. toch wordt er zeer veel aandacht aan besteed in de media en de toonzetting is altijd overdreven positief en chauvinistisch. dat houdt in dat de organisatie vrienden in de media heeft of dat ze zich goed “verkopen” . kijken we puur inhoudelijk dan zien we een zeer armetierig aanbod dat voornamelijk bestaat uit troep dat tegen elke prijs weg moet omdat het al veels te lang in de magazijnen ligt, flink wat borden met grote letters “OPRUIMING” aan de kraam ontsieren het geheel nog meer. Toen ik zelf eens als niet-winkelier een kraam nodig had viel het me op dat zwolle het duurste was van alle steden waar ik geweest was. ik heb het idee dat echte marktmensen meer moeten betalen voor een plek dan de winkeliers die ter opluistering een kraampie neer mogen zetten door de aanzuigende werking van koopjesjagers. ik hoop dat ik het mis heb want als dit zo is dan is het nog triester.


  ⚠️ Meld

 4. Inderdaad Rutger om te zeggen hoe het niet moet is veel makkelijker dan te zeggen wat er moet gebeuren om de Blauwvingerdagen net zo populair te maken als b.v De Kamper ui dagen of de Ommer bissing


  ⚠️ Meld

 5. Misschien een optie om de organisatie eens te laten kijken naar b.v de Kamperuidagen of Ommer Bissing.
  Er wordt in de regio wel meer gedaan waar ze inspiratie uit kunnen putten.


  ⚠️ Meld

 6. Het moet geen kopie worden van.Nieuwe ideeen zoals Sander Doll met zijn grachtenconcert enz ,die moeten gehonoreerd worden.Er zijn zoveel creatieve Zwollenaren .Maak eens een soort ideeenbus.


  ⚠️ Meld

 7. Dat ben ik met je eens Wichert. Ben er ook van overtuigt dat er genoeg creatieve mensen zijn in Zwolle.
  Van mij mogen en hoop ik dat zulke mensen het oudbollige stramien op de schop nemen.


  ⚠️ Meld

 8. Koko is gisteren naar de markt in ruinen geweest ja zo gezellig o.a. oude ambachten. Alleen de rietdekker was niet komen opdagen, riet was namelijk ziek:D:D


  ⚠️ Meld

 9. Ik was er gisteren voor het eerst (woon al drie jaar in Zwolle). Wel leuk, maar viel me een beetje tegen al die kraampjes. Had meer verwacht denk ik.
  Het ‘rommelmarkt’ gedeelte sprak me nog het meest aan.


  ⚠️ Meld

 10. Het was gisteren erg druk en in die zin was het dus een succes, maar ik vind het inhoudelijk ook weinig voorstellen.
  De Diezerstraat stond vol met kraampjes waar winkels hun opruimspul op hadden gegooid. En de rommelmarkt was ook niet zo bijzonder; veel handelaren in ‘rotzooi’.
  Een ‘echte’ rommelmarkt zoals op koninginnedag vind ik veel leuker!


  ⚠️ Meld

 11. Waarom moet alles inhoud hebben? De Blauwvingerdagen zijn een markt c.q. braderie, niets meer en niets minder, niets mis mee. Evenementen met meer cultuur of diepgang of inhoud zijn er voldoende in Zwolle. NIet altijd zo zeuren over de eigen stad. Hier wordt verwezen naar de Kamper Ui(t)dagen….maar daar zeuren ze net zo over de inhoud als sommige mensen hier doen. Een markt is een markt.


  ⚠️ Meld

 12. Erik een markt is een markt,nou ik heb 38 jaar op de markt gestaan maar ik verzeker je dat er veel verschil in is .het is ook geen zeuren alleen is het een feit dat b.v de Kamper UI dagen van oudsher een traditie heeft opgebouwd,die was er al toen hadden wij nog nooit van blauwvingerdagen gehoord,net als Meppelerdagen en Ommerbissing.Daarom kunnen we wel proberen positief te blijven over de toekomst,zoals vermeld


  ⚠️ Meld

 13. Wichert, ik probeer vooral aan te geven dat kritiek vooral van Zwollenaeren komt. De regio komt toch massaal op de Blauwvingerdagen af? En in Kampen zeuren ze over de kamper uitdagen en in ommen vermoedelijk over de bissing. Ik kom op alle markten (als niet zwollenaar) en geloof me…het is overal hetzelfde. De Meppelerdagen vind ik wel een uitzondering. Daar hebben ze een bijzonder gezellig avondprogramma. Maar verder is er in de zomer in Meppel niet zoveel te doen, terwijl het in Zwolle nog stikt van de andere evenementen. Dus daarom voldoen de Blauwvingerdagen volgens mij prima in de huidige opzet.


  ⚠️ Meld

 14. Dit soort dagen worden wel georganiseert om evt toeristen aan te trekken.
  Waar het hier aan schort is dat om 6 uur de hele ratteplan wordt afgetakeld en dan een blik gemeente werkers wordt losgetrokken om de kramen weer af te voeren.(niks ten nadele van deze mensen,doen prima werk)
  Maak om 7 uur eens een rondje binnenstad,kan mij wel iets gezelligers voorstellen.
  Dit soort dagen zullen pas wat gaan betekenen als er een aansluitend avondprogramma aan vastgeknoopt wordt.
  Zoals het nu al een aantal jaren gaat IS het niks ,WORDT het niks en zal het ook NOOIT wat worden .


  ⚠️ Meld

 15. Hallo de meeste bezoekers komen uit de regio en Zwolle zelf.
  Als je op vakantie bent in de regio en je leest in de plaatselijke vvv kantoren wat er zoal te doen is gaan de mensen kijken,vooral de gezinnen met kinderen gebruiken dit soort uitstapjes om de kosten te drukken.Dan is het toch ten hemel schreiend als je die afgekeurde kermistroep ziet staan tegenover de macdonald.Dat is een hoofdstad onwaardig.


  ⚠️ Meld

 16. NOgmaals: de blauwvingerdagen zijn een markt. Tuurlijk zou een avondprogrammal euk zijn, maar die heeft zwolle al met het stratenfestival, straks de kermis, de wielerwedstrijd, de festivals, noem maar op. Ieder dorp heeft in de zomer een braderie, en zwolle heeft vier grote braderies in de zomer. En daar komen toch echt heel veel mensen op af, dus hebben ze een functie. Je kunt er van houden of niet (zoals ik), maar het is ook een kwestie van smaak.


  ⚠️ Meld

 17. De enigste functie die ik zie ,is dat de winkeliers hun overtollige koopwaar kunnen slijten niks meer of minder.
  Onlangs de braderie in assendorp gezien,daar slagen ze er nog in om enigzins wat gezelligheid in te brengen.De inbreng van de muziekale noot kun je over twisten,maar er hing een leuke sfeer.Plus de markt/braderie duurde tot 9uur.  ⚠️ Meld

 18. Erik je hebt gelijk er veel te doen in Zwolle ,ik hoop dat de kermis ,de wielerkoers en het stratenfestival mooi weer hebben.We hebben het echter nog steeds over wat anders gewoondat er best iets mag gebeuren op de blauwvingerdag,dat ook aantrekkelijk is voor toeristen,maar er is al zoveel in de omgeving dus laten we blij zijn met de grote opkomst naar deze ROMMELmarkt.Maar dat het nou klasse heeft???


  ⚠️ Meld

 19. @Wichert….klasse heeft het zeker niet, dat ben ik helemaal met je eens. Maar je kunt je afvragen of alle evenementen klasse moeten hebben.
  En a…..maar ze komen ieder jaar weer terug, dat is mijn punt juist.


  ⚠️ Meld

 20. Ja, dank je 😉
  ik discussier inderdaad wat door, maar het jaarlijks terugkerende gezeur over de Blauwvingerdagen irriteert me altijd mateloos. Net zoals het gezeur dat er in Zwolle zo weinig te doen valt. Want dat is echt onzin vergeleken bij andere steden van deze omvang.


  ⚠️ Meld

 21. Ieder mag zo zijn visie hebben op de blauwvingerdagen,maar omdat jij je waarschijnlijk al jarenlang mateloos irriteerd aan het zoals jij het noemde gezeur,zou ik mijzelf eens afvragen of ik het nog zou willen lezen,(is niet verplicht).
  Maar denk dat je het ergens graag leest en jou mening bij anderen door de strot wilt drukken.


  ⚠️ Meld

 22. Wat doet Zwolle dan als het gaat om de blauwvingerdagen? Winkeliers toestemming geven de nog niet verkochte restanten buiten op een kraam te leggen zodat de najaarscollectie erin augustus weer binnen kan hangen/liggen?  ⚠️ Meld

 23. @Zwolse….excuus, ik was even vergeten dat je alleen negatief mag zijn over Zwolle en wat daar gebeurt. Sorry dat ik me even liet gaan in wat positieve berichten, het zal me niet weer overkomen. De Blauwvingerdagen en alle Zwolse evenementen zijn helemaal shit, de tienduizenden mensen die daarop afkomen vervelen zich kapot, lopen gillend van ellende weg. Die mensen die in drommen om de kramen staan waar ze goedkoop spullen weggeven, doen dat omdat ze gedwongen worden. Eigenlijk willen ze veel liever meer geld uitgeven. Volgende week ga ik maar naar de Kamper Uitdagen. Dat is veeeeeeeeeeeeeeel leuker. In Kampen daar gebeurt tenminste wat!

  zo beter?


  ⚠️ Meld

 24. Wat jij doet is voor mij totaal onbelangrijk en interesseert mij voor geen ene meter.Desnoods ga je onder aan die koe hangen aan die kampertoren.(trouwens zou een leuke publiekstrekker worden).Jij haalt wat dingetjes door elkaar, er wordt hier nergens beweerd dat er niets te doen is in Zwolle,dat maak jij ervan in je fanatisme.
  Zou mijn tijd liever besteden en mij aanmelden bij de organisatie City Centrum Zwolle in plaats van dagen zitten ergeren achter je computer.
  Het eerste agenda punt zal ik je aandragen.verander meteen de berichtgeving op hun website dat Zwolle de grootste braderie van Noord-Oost Nederland met een bezoekers aantal van 25.000 per dag is.Om van de atracties van jong en oud maar even te vergeten.

  Werk aan de winkel Erik,veel plezier.


  ⚠️ Meld

 25. Samen aanmelden Zwolse? Jij hebt aan je reacties te zien immers ook tijd genoeg. Maken we er samen geweldige Blauwvingerdagen van.


  ⚠️ Meld

Reageer