Plan voor Zwolse Stadscamping krijgt vorm

Zwolle – De plannen over de Zwolse stadscamping krijgen steeds meer vorm. De stadscamping is een project van Samen maken we de stad en Richting Duurzaam i.o. Eén van de vijf initiatiefnemers, Herold Brinkman, zocht donderdagmiddag alvast een geschikte locatie op, in Park Wezenlanden nabij het Almelose Kanaal. Brinkman probeert ook wethouder Piek te overtuigen van het doel en nut van een duurzame stadscamping. Met de wethouder gaat hij in september een aantal beoogde locaties onderzoeken.

23-07-2009_samen_maken_we_de_stad_4.jpg

Op de stadscamping genieten Zwollenaren en bezoekers uit de rest van de wereld van hun vrije tijd. Ze houden daar een -korte- vakantie, ontsteken de barbeque, laten een vlieger op, pakken de pont naar de overkant, etcetera. De deelnemers aan het project van Samen maken we de stad hebben gekozen voor een coorporatie, waar u lid van kan worden. Deze coorporatie wordt in een later stadium opgericht. De stadscamping is duurzaam van opzet. Er is respect voor de natuurlijke omgeving. Er wordt duurzaam omgegaan met grond- en hulpstoffen. De camping biedt plaats aan mens, tent en huisdier.

23-07-2009_samen_maken_we_de_stad_1.jpg

23-07-2009_samen_maken_we_de_stad_5.jpg

 

23-07-2009_samen_maken_we_de_stad_2.jpg

De camping is een initiatief van Richting Duurzaam i.o. Het bedachte concept is eenvoudig: deelnemers worden lid van de cooperatie en beslissen mee over de verdere invulling (locatie, inrichting van het terrein, etcetera) van de stadscamping. De leden krijgen het voor het zeggen. De cooperatieleden betalen voor hun lidmaatschap een bijdrage, de hoogte van het bedrag en met welke frequentie wordt nog bepaald. Hiermee genereren de leden een startkapitaal en draagvlak. De eventuele winst wordt aan de leden uitgekeerd, terwijl eventuele verlies niet wordt verhaald op de leden. Deze rechtsvorm past uitstekend, want ‘samen maken we de stadscamping’!  

Artikel delen:
Reacties 17
 1. het wordt steeds gekker, wordt deze man echt serieus genomen door de gemeente of is dit een grap ? dat er weinig nieuws te brengen is zomers is een feit maar om dan deze schertsfiguur vanuit liefst 3 invalshoeken te kieken en dan ook nog plaatsen hier gaat veels te ver.


  ⚠️ Meld

 2. Ik neem dit bericht niet serieus. Ik geloof er geen barst van dat dit gaat gebeuren en als het wel zo is dan krijgen we de zwervers weer terug in park de Weezenlanden. Maar dan niet in de struiken maar onder een afdakje. Wat zit er in die beker van Brinkman? Dat lijkt mij geen zuivere koffie.


  ⚠️ Meld

 3. Ik kan mij ook al geen veerpont voor de geest halen.
  Het idee begint leuk, maar hopelijk wordt er wel gedacht aan 24 uurs beheer en toezicht.
  Het kan ook foute gasten lokken die hier anoniem komen recreeren (de boel her en der leegroven en weer een stad verder gaan..).
  In andere steden blijkt zoiets onderschat.
  Financieel moet e.e.a. ook nog gaan renderen.

  Ik snap het stuk deelnemers/leden niet helemaal, krijgen we er vaste bewoners en kunnen passanten niet terecht?  ⚠️ Meld

 4. ik zie alle winkelwagens al kris kras staan in het park, iedereen weet toch dat dit soort plekken allerlei gepeupel aantrekt? laat deze initiatiefnemer zijn tent maar bij de herberg opzetten.


  ⚠️ Meld

 5. Je gaat weer eens tever met je oordeel Joop. We hebben het over een te realiseren Stadscamping dat onder toezicht staat van de Ideeenmakelaar (in dienst van de gemeente Zwolle). Je weet helemaal de plannen nog niet, alleen het ideaal. Je kon wel iets tegen de man in kwestie hebben! Reageer a.u.b. op het idee.


  ⚠️ Meld

 6. stadscamping
  Het idee is wel leuk voor de trekkende mensen met een tentje die deze stad aandoen.Maar er moet dan wel een heel strak beheer op komen want anders loopt het geheid verkeerd.Zoals velen het erover hebben dat de zwervers het park weer bevolken .Als dat gaat gebeuren dan hebben wel gelijk een afvalberg erbij daar.


  ⚠️ Meld

 7. stadscamping zwolle
  ik begrijp de huiver wel, en snap ook het commentaar op de fotoos:(
  maar met een gedegen plan, en dat ligt er, maken we er iets moois van. Deze locatie is slechts 1 van de 8 mogelijke locaties in Zwolle, maar deze heeft wel als grote voordeel: lekker dicht bij de stad in een groene omgeving. Bij een goede aanpak zal de overlast van mede-zwollenaren (men heeft het over zwervers) geen rol spelen.  ⚠️ Meld

 8. astrid,wat heeft een stad als zwolle hier nu aan ? mensen die in een dergelijke ambiance willen vertoeven geven geen kwartje uit, dat een duurbetaalde (lees gemeenschapsgeld) ideenmakelaar haar naam aan zoiets verbindt vindt ik ronduit belachelijk. tegen de persoon in kwestie heb ik helemaal niets, ken hem niet eens.


  ⚠️ Meld

 9. wichert, ik ben zeer zelverzekerd, dat is correct maar verder begrijp ik je bericht niet helemaal goed, kun je je nader verklaren ?


  ⚠️ Meld

Reageer