Open dag van Isala Klinieken Zwolle uitgesteld

Zwolle – De landelijke open dag voor de ziekenhuizen is tot nader order uitgesteld. Dat is bij de Isala Klinieken in Zwolle ook het geval. De open dag zou op zaterdag 19 september plaatsvinden in 65 Nederlandse ziekenhuizen. Vanwege de toenemende kans op een grieppandemie rond die periode heeft de NVZ vereniging van ziekenhuizen besloten het evenement te verplaatsen.

Op dit moment is niet zeker of en wanneer de grieppandemie in Nederland uitbreekt. Deskundigen achten de kans aanwezig dat dit na de zomer het geval zal zijn. In verband met besmettingsgevaar is het onverstandig om dan veel mensen in een ziekenhuis bij elkaar te brengen. Daarnaast kan een pandemie ook medewerkers van het ziekenhuis treffen. In een dergelijke situatie moeten de medewerkers die niet ziek zijn hun aandacht volledig op de patiënt richten.

De landelijke open dag is een onderdeel van de imagocampagne ‘Het Ziekenhuis Zorgt’. 65 ziekenhuizen zouden hun deuren openstellen voor het publiek. De open dag wordt uitgesteld naar een ander moment. Via de website http://www.hetziekenhuiszorgt.nl/ wordt een nieuwe datum bekendgemaakt.

Artikel delen:

Reageer