Het weer: kouder

Zwolle – Ook vandaag staat weer in het teken van buien. Hollandser kan een zomer niet verlopen… Er is echter verbetering in zicht, want vanaf zondag gaat het weer wat opknappen. Vandaag dus eerst nog buien, mogelijk met onweer, hagel en windstoten.

23-07-2009_weerfoto.jpg

Vanmiddag vallen er in het hele land buien, afgewisseld door zonnige perioden. Landinwaarts en met name in het oosten kunnen deze buien stevig uitvallen, met onweer, hagel en windstoten. Verder is de zuidwestelijke wind stevig. De middagtemperatuur komt uit tussen 18 en 22 graden. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en houden de buien nog aan. Gedurende de nacht nemen deze wel af. De minima komen uit op ongeveer 14 graden. Morgen begint de dag dan nog met buien, maar vanuit het westen wordt het in de loop van de dag droog. Daarbij klaart het op en is er veel ruimte voor de zon. In het oosten houden de buien tot aan de avond aan. Het kwik stijgt in de middag tot maximaal 20-21 graden.

Zondag wordt onder invloed van een hogedrukgebied een mooie en zomerse dag. De temperaturen lopen op tot waarden tussen 22 en 25 graden. Het blijft droog en de zon schijnt uitbundig.

Maandag krijgt een lagedrukgebied toch weer even vat op het weer en hierdoor vallen er dan in het noorden en westen enkele buien. Verder is er ruimte voor de zon en wordt het met 23 tot 29 graden zomers warm. Tot en met woensdag is het dan droog en zonnig, bij een aangename 20-25 graden. Vanaf donderdag neemt de kans op buien weer toe en halen de temperaturen maximaal 21 graden.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. weerfoto
    De foto is gemaakt op een juli 2004 om precies te zijn, ik vond hem te mooi om weg te gooien. HTK.


    ⚠️ Meld

Reageer