Jongens beroven bejaarde man in Assendorp

Zwolle – Een 91-jarige inwoner van Zwolle is donderdag 23 juli slachtoffer geworden van een straatroof. De man werd op de Van der Laenstraat aangevallen door twee jongens en van zijn geld en enkele documenten beroofd. Dit gebeurde tussen 16.00 en 16.30 uur die middag.

politie_logo_4.jpg

De man liep richting de Celestraat toen hij plotseling van achteren werd beetgepakt. De jongens duwden hem met geweld in een steeg tegen een hekwerk. Ondanks hevig verzet van zijn kant wisten de overvallers zijn geld buit te maken. Ook enkele documenten werden hem afhandig gemaakt. Het slachtoffer raakte bij de overval gewond aan zijn hoofd en handen. Hij heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en is in dat kader tevens op zoek naar getuigen. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel M Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Zo zeg, ben niet snel onder de indruk van misdaad, maar vind dit wel heel ver gaan. Doe je zo’n oude man toch niet aan?:'(


  ⚠️ Meld

 2. Wat een walgelijk tuig is het,stelletje hopeloze gasten om een hoogbejaarde te pakken.
  Flinkers moeten het lef eens hebben om een stevig geblokt mannetje te pakken die ze linia recta 2 maanden verplichte bedrust geven in het sophia ziekenhuis.Vraag ik of ze een kopje thee believen.


  ⚠️ Meld

 3. als ze deze jongens pakken krijgen ze 20 uur werkstraf ,lege glazen ophalen en ze zijn weer aan wat nieuws toe.Veel harder aanpakken.


  ⚠️ Meld

 4. Wat een laffe daad.
  Als je zo nodig zo triest moet doen om iemand te overvallen, durf het dan eens op een bodybuilder of worstelkampioen.
  Stelletje tuig…


  ⚠️ Meld

 5. Dan wordt er eerst een blik hulpverleners los getrokken om te onderzoeken waar het mis gegaan is in hun jeugd.
  Een paar stevige gebalde vuisten in een achtaf steegje heeft meer efect dan het softe begeleiding systeem waar eerst tig sessies plaatsvinden om uit te dokteren hoe ze dit gajes weer op de rails krijgen,en tot de slotsom komen ,,,niets meer aan te doen….En het circus gewoon weer opnieuw begint.


  ⚠️ Meld

 6. Zo zeg, ben niet snel onder de indruk van misdaad, maar vind dit wel heel ver gaan. Doe je zo’n oude man toch niet aan?

  En niet alleen zo’n oude man doe je zoiets niet aan!


  ⚠️ Meld

 7. Klopt ook weer….Het was geen hier wel en daar niet verhaal….maar vind hoe dan ook de situatie voor een oude man doorgaans schrijnender dan een gast gezonde gast van 30. Dat wil niet zeggen dat je die dan maar wel moet beroven natuurlijk….;)


  ⚠️ Meld

 8. Nee Koko, dat was ik niet. Anders had er gestaan: Mislukte overval in Assendorp. Assendorper slaat twee overvallers ziekenhuis in.


  ⚠️ Meld

 9. En met een beetje pech krijg je dan een mes tussen je ribben. Ben je wel de held, maar of je daar dan veel aan hebt…


  ⚠️ Meld

 10. Ja Rutger, daar ben ik persoonlijk ook altijd bang voor. Maar ja…moeten we daarom iedereen maar zijn gang laten gaan?

  Ik hoop maar altijd dat als ik bij zoiets uitkom, dat er meer mensen zijn die een helpende hand willen toesteken. Zodat je dat soort tuig vast kunt houden tot de politie gearriveerd is. En bij dat vasthouden kan het best gebeuren dat je even een tik moet geven als ze zich niet rustig houden.


  ⚠️ Meld

 11. Niet te geloven. Hier heb ik echt geen woorden voor en mijn humeur is gelijk gedaald naar een dieptepunt.
  Hoeveelste roofoverval is dit nu in korte tijd hier in Zwolle.
  Wat leven we toch in een verharde maatschappij.
  Vreselijk.


  ⚠️ Meld

 12. Nix
  Jaa, je kan die jochies wel aanpakken, maar dan worden HUN het slachtoffer en dan kun jij 3 dagen aan de koggelaan zitten. Ervaring mee.


  ⚠️ Meld

 13. Jaa, je kan die jochies wel aanpakken, maar dan worden HUN het slachtoffer en dan kun jij 3 dagen aan de koggelaan zitten. Ervaring mee.
  Door Zw0lle, op 25 juli 2009 om 13:41

  Hun wát wordt het slachtoffer?


  ⚠️ Meld

 14. Ik snap dat het not done is om mensen te verbeteren. Maar áls je dan toch ergens de nadruk op legt, gebruik dan ook het juiste woord. “Zij” in plaats van “hun”.
  Aangezien “hun” een bezittelijk voornaamwoord is vraag ik dan ook waar het naar verwijst; niet naar wat het inhoudt.


  ⚠️ Meld

 15. Tja, dat zat er natuurlijk aan te komen. Dit soort minnetjes bedoelde ghehe onlangs ook. Je geeft een reactie en je wéét al, dat velen er over zullen vallen.

  In de discussie over de twee scooterrijders heb ik ook niet gezeurd over het erbarmelijke taalgebruik. Maar hier wordt zelfs de nadruk op het woord gelegd…ja ach…


  ⚠️ Meld

 16. Plantje,
  Wat een geleuter, dat komt omdat je geen beleving hebt van de beroving van die oude man (zal je vader of opa maar zijn). Je walst er zo overeen en gaat naar de taalfouten toe, dat bedoeld “zw0lle”niet daar ging het niet over. Maar misschien is dat alles wat je kunt om indruk te kunnen en willen maken. Dat is inderdaad de omgekeerde wereld.


  ⚠️ Meld

 17. Dan valt er voor jullie nog wat te doen in Nederland. En niet tikken hoe het moet, maar aanpakken. Want die mensen die op het papier alles weten zijn “vaak” in de sociale maatschappij een mislukking. Of kun je hier alleen maar reageren als je een opleiding nederlands hebt gehad?

  Maar terug naar de zaak, het is toch dieptreurig dat er in één week drie berovingen plaatsvinden, Allemaal door gasten waar we in de toekomst nog meer last van zullen krijgen ? Als ze mij aanvallen heb ik iets voor ze in petto. Dan is het oog om oog tand om tand.


  ⚠️ Meld

 18. Onderzoeker,
  Dat is altijd hetzelfde: “je weet toch wat zw0lle bedoeld”. (Ik neem even aan, dat je bewust “bedoeld” in plaats van “bedoelt” schrijft.)
  Tuurlijk weet ik wel wat iemand bedoelt, maar dat is niet altijd het enige dat belangrijk is.

  In mijn eerdere reacties:

  En niet alleen zo’n oude man doe je zoiets niet aan!

  en

  Ja Rutger, daar ben ik persoonlijk ook altijd bang voor. Maar ja…moeten we daarom iedereen maar zijn gang laten gaan?

  Ik hoop maar altijd dat als ik bij zoiets uitkom, dat er meer mensen zijn die een helpende hand willen toesteken. Zodat je dat soort tuig vast kunt houden tot de politie gearriveerd is. En bij dat vasthouden kan het best gebeuren dat je even een tik moet geven als ze zich niet rustig houden.

  heb ik toch duidelijk laten zien, dat het me zeker ook om de oude man gaat! Als je ook wat vaker reacties van mij op andere berichten ziet wéét je ook dondersgoed dat ik niet over de gevoelens van anderen heen wals. Het is een beetje kinderachtig om dan te stellen, dat ik geen beleving heb. Laat staan dat ik dit doe om indruk te kunnen/willen maken.

  Hoeveel moeite is het hier en daar wat taalgebruik te controleren? Ik doe het zelf ook niet perfect. Maar ik heb het idee, dat het almaar erger wordt. En dat komt volgens mij voor het grootste deel omdat er niet meer gekeken wordt naar hoe er dingen verwoord worden. Er wordt bijna alleen maar gekeken of duidelijk is wat er bedoeld wordt.
  En ik heb deze discussies al eens hier en daar eerder gevoerd. Ook over bijdragen waarbij ook echt NIET meer te begrijpen was wat er bedoeld werd.

  En ook is er hier wel eens besproken hoe hiermee om te gaan. De één is er wel van gediend de ander niet. Ik probeer een beetje in de gaten te houden wie er wel en wie er niet van gediend zijn. WFvN mag ik bijvoorbeeld best verbeteren volgens mij.


  ⚠️ Meld

 19. Dan valt er voor jullie nog wat te doen in Nederland. En niet tikken hoe het moet, maar aanpakken. Want die mensen die op het papier alles weten zijn “vaak” in de sociale maatschappij een mislukking. Of kun je hier alleen maar reageren als je een opleiding nederlands hebt gehad?

  Maar terug naar de zaak, het is toch dieptreurig dat er in één week drie berovingen plaatsvinden, Allemaal door gasten waar we in de toekomst nog meer last van zullen krijgen ? Als ze mij aanvallen heb ik iets voor ze in petto. Dan is het oog om oog tand om tand.

  Deze reactie was je tegelijk met die van mij aan het tikken.
  Zeker is er inderdaad nog veel te doen! Zoals ik al aangaf wordt het erger en erger. Je hoeft allerminst een opleiding Nederlands te hebben gehad om hier te mogen reageren. Een enkel foutje moeten we elkaar ook kunnen vergeven. (Misschien had ik mijn eerste “taalreactie” ook van een smiley moeten voorzien!)
  Maar het merendeel van de mensen die hier reageren zullen toch zeker wel een lagere en een middelbare school hebben afgerond? Dan heb je toch ooit in ieder geval wel geweten hoe het moet? Om nog maar te zwijgen over de jongeren die op diverse fora reageren. Ze leren bij wijze van spreken overdag op school nog hoe het moet en ’s avonds als ze achter het internet zitten zijn ze het al vergeten.
  Daarnaast schaam ik mij ook regelmatig voor het taalgebruik van (goedbetaalde) collega’s van me en nog veel erger voor (nog veeeeel beter betaalde) managers.

  Maar waar ik je helemaal gelijk in moet geven is: terug on topic!
  Het is zeker dieptreurig dat we in een week tijd 3 van dit soort berovingen hebben in Zwolle! Ik weet zelf ook niet goed hoe ik er mee om moet gaan. ghehe zegt wel eens, dat je niet alle risico’s kunt uitbannen. Je moet het zelfs niet eens willen.
  Maar hoe is deze verhouding? We leven met 120.000 Zwollenaren. Is het dan vreemd dat dit gebeurt? Ja, ik vind eigenlijk van wel. En ik denk ook dat als we hier niet meer van opkijken en als we niet meer vol afgrijzen en woede reageren op dit soort dingen we de boel de vrije hand geven!
  En inderdaad: we gaan in de toekomst nog meer last van dit soort gasten krijgen. Hoe pakken we dat aan? Ben ik met ghehe ook wel eens over aan het discussiëren geweest. Wat zou nu echt een goede aanpak voor dit soort tuig zijn? Jou zullen ze niet pakken Onderzoeker…jij bent niet gemakkelijk genoeg klein te krijgen. Dan voel je je toch machteloos als je weer zo’n berichtje in de krant of hier op het weblog leest?


  ⚠️ Meld

 20. Plantje,
  Inderdaad voel je je dan machteloos. Maar het is niet anders. Ik heb mijn stem uitgebracht en nu is Den Haag aan de beurt om er wat aan te doen, helaas heb ik hier geen invloed meer op. Wat mij betreft mag in dat softe beleid wel eens verandering komen. En dat tuig die mensen beroven pakken altijd de zwaksten, zo gis zijn ze wel. Als ze gepakt worden zal er wel eerst gekeken worden naar hun jeugd, enz.
  Dan een werkstrafje, en ze gaan op de zelfde voet verder. De mensen die beroofd worden zitten jaren met het probleem dat die schurken hun hebben aangedaan.  ⚠️ Meld

Reageer