Programma Thorbeckegracht Festival Zwolle

Zwolle – Zaterdag 12 september 2009 vindt er een nieuw festival plaats in Zwolle. Het veelbesproken Thorbeckegrachtfestival vindt dan in en bij de stadgracht plaats. Het evenement wordt behalve een muziekfestival, dat plaats vindt op drijvende pontons in de Thorbeckegracht ter hoogte van De Librije, ook de eerste Zwolse Uitmarkt. Daartoe heeft de organisatie samenwerking gezocht met theater Odeon/ de Spiegel, poppodium Hedon en Conservatorium ArtEZ. Er zijn maar liefst vijf podia!

thorbeckegracht_festival.jpg

Het Thorbeckegracht Festival is een festival voor klassieke muziek, jazz en lichte muziek. Rond 12.00 uur start het festival met een Hans & Grietje kinderconcert met Linda Wagenmakers en het orkest de Vuurvogels. In het voorprogramma zijn er optredens uit het programma van Hedon en Odeon/de Spiegel, die een selectie bieden uit het programma van het seizoen 2009/2010. Het duo Speelman en Speelman is daar een onderdeel van. ’s Avonds treden tussen 19.30 – 23.00 uur in elk geval Mathilde Santing en haar tien man sterke bigband op. Verder treedt Bettie Serveert op en is sopraan Heleen Koele gecontracteerd, samen met het Amsterdams Barok Ensemble.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. hulde aan de organisatie ,die ondanks veel tegenslagen een mooi programma hebben neer gezet,dit in samenwerking met een heuse uitmarkt.Het lijkt mij spannend Veel succes voor deze nieuwe UITdaging


    ⚠️ Meld

Reageer