Albert Timmer naar Profspektakel Zwolle

Zwolle – Naast Kenny van Hummel (die inmiddels getekend heeft) probeert de organisatie van het woensdag 12 augustus te houden Peperbus Profspektakel ook aanvaller Albert Timmer van Skil-Shimano naar Zwolle te halen. Evenals Kenny van Hummel heeft ook streekrenner ‘Appie’ Timmer uit Gramsbergen zich goed in de kijker gereden tijdens de Tour de France.

Aanvallen is het parool van de 24-jarige renner van Skil-Shimano. Ploegleider Rudie Kemna van Skil-Shimano is enthousiast over de prestaties van Timmer in de Ronde van Frankrijk. ‘Ons doel was te proberen een goede en frisse indruk te maken in de Tour de France. Ik ben ervan overtuigd dat we daarin geslaagd zijn. Albert Timmer was een openbaring.’ Meerdere keren ging ‘Appie’ in de Tour van 2009 mee met ontsnappingen. Enkele keren was hij dicht bij winst. Ook in de door Sergej Ivanov gewonnen veertiende etappe, toen hij tien kilometer voor de finish achter de ontketende Rus aan ging. Timmer slaagde niet in z’n opzet en werd kort voor de finish weer ingerekend door de volgers, maar baarde wel opzien en oogstte heel veel lof voor z’n dappere optreden. Ook in de vijfde etappe had Timmer zich al goed laten zien door in de finale tevergeefs op jacht te gaan naar etappewinnaar Thomas Voeckler. In 2007 debuteerde Albert Timmer in het profpeloton bij Skil-Shimano. Daarvoor reed hij bij het team van Löwik Meubelen, waarvoor hij onder andere de Westfriese Dorpenomloop won. Hij had de pech dat hij in z’n debuutjaar bij de profs een aantal weken uit de roulatie was vanwege een sleutelbeenbreuk, opgelopen in de Ronde van Overijssel. Toch liet hij zich dat seizoen nog een aantal keren goed zien in onder andere Rund um den Henninger Turm, in een bergrit tijdens de Ronde van Duitsland en in de Tour of Qinghai Lake, waar hij op de zesde plaats in het eindklassement eindigde. In 2008 behaalde Albert Timmer één overwinning en dit jaar baarde hij als aanvaller opzien in de Tour de France.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ik ben benieuwd welke ‘international’ ze naar Zwolle gaan halen, want verder is het niet meer dan een handje vol Duitsers, Polen en streekrenners. Een B-criterium. Het Profspektakel heeft in de jaren geen naam gemaakt. Loopt altijd achter Boxmeer, Chaam en zelfs Steenwijk enz. aan. Het zou leuk zijn dat Cavendish naar Zwolle komt, maar ik vermoed dat hij teveel gewonnen heeft om de 30.000 euri uit Zwolle op te komen halen.


  ⚠️ Meld

 2. Profspetakel
  Ik weet niet waarom hier over het algemeen weinig toppers uit het buitenland tijden. Het PPS wordt ook pas ruim twee weken na afloop van de Tour gereden. Wellicht dat het daar iets mee te maken heeft.


  ⚠️ Meld

 3. Helaas, maar iedere keer net niet. FC Zwolle is nog op zoek naar een goede aanvaller, misschien maakt hij daar meer kans.


  ⚠️ Meld

 4. ben benieuwd welke peppi en kokki-renners nog meer komen. in zo,n gat als steenwijk komen elk jaar zeer aansprekende namen aan de start, zwolle doet het weer met de kliekjes. met alle respect maar 2 genoemde renners blonken niet uit door hard te fietsen.


  ⚠️ Meld

 5. Huppakee…daar begint het gezeik alweer, lachwekkend. Kunnen zwollenaren wel eens positief zijn over hun eigen stad…ik heb de afgelopen jaren ‘kliekjes’ als McEwen, KOhl, Erik Dekker en weet ik veel wel wie niet allemaal meer gezien. Iedere keer weer een bijzonder sfeervol evenement.
  En joop….’een gat als steenwijk’….sjonge, jonge


  ⚠️ Meld

 6. Ik mis nog wat jongens van de Rabobank.
  Robert Gesink of Laurens ten Dam.
  Misschien komt Karsten Kroon ook wel weer.
  Vorig jaar was die er ook maar hij stond niet in het programma boekje.

  Het wordt vast weer een geslaagde avond  ⚠️ Meld

 7. Jammer joop, dat je schijnbaar niet weet waar je over praat. Als je uit gemakzucht (waarschijnlijk?) een stad maar een “gat” noemt. Het Steenwijker Wielerspektakel is idd al erg lang enorm populair. Met grote namen. De reden? Zeg het maar….


  ⚠️ Meld

Reageer