Dewi opent reeks jazzconcerten Bibliotheek Zwolle

Zwolle – Vrijdag 4 september start het nieuwe culturele seizoen van Bibliotheek Zwolle met een concert van ex-Idol Dewi. Het is tegelijkertijd de start van een nieuwe activiteit: elke eerste vrijdagavond van de maand een jazzconcert in de Statenzaal onder de titel “All that jazz”. In deze concertreeks worden bekende namen in de jazzwereld begeleid door studenten van ArtEZ.  

dewi__band.jpg

Dewi was een van de meest kleurrijke deelneemsters van Idols 2002. De combinatie van haar bijzondere uitstraling, opvallende uiterlijk en warme stem bleek goed aan te slaan bij zowel het publiek als de uiterst kritische jury. Ondanks dat Dewi Idols uiteindelijk niet won, blijkt ze alle ingrediënten in huis te hebben om een echt idool te worden. Na haar Idols-avontuur stond ze een aantal keren in de top tien. Ze brak met haar toenmalige platenlabel en besloot meer de kant van de jazz, soul en funk op te gaan. Dat is goed te horen op haar nieuwste album "True to my soul” (2008).

In januari 2009 zong ze o.a. met jazzdiva Majorie Barnes,Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer op diverse podia in Amsterdam. Daarnaast treedt ze op met haar eigen trio, simpelweg Dewi genaamd. Dit trio bestaat uit zang, gitaar (Anthony Wongsokarijo) en sax (Jacco van Santen), waarbij ze wederom de  jazz, soul en funk richting op gaat. In deze samenstelling komt haar stem zeer goed tot zijn recht en ontstaat er een zeer intieme sfeer die zowel door een jong en een wat ouder publiek zeer gewaardeerd wordt. Dit trio speelde al met veel succes bij Giel Beelen, TROS Muziekcafé en RTL 4.

Vanaf 4 september vindt er elke eerste vrijdagavond van de maand een jazzconcert plaats in de Statenzaal. De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Onder de titel ‘All that jazz’ zullen Zwolse studenten van ArtEZ onder begeleiding van Jacco van Santen een gastsolist begeleiden. Jacco van Santen is zelf een begenadigd saxofonist die naast Dewi ook tal van andere jazzgrootheden  begeleidt.

Het concert van Dewi start vrijdag 4 september om 20.30 uur in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Entree: 6,50 (voorverkoop) en 7,50 (aan de zaal).

Artikel delen:

Reageer