Het weer: kans op buien

Zwolle – Maandag wordt het zomerweer bedreigd door een koufront op de Noordzee. ’s Ochtends zijn er perioden met zon en loopt het kwik op naar 25 graden of meer. Alleen op de stranden blijft het kwik wat achter. ’s Middags trekt het front over ons land met een paar fikse (onweers)buien. Hierbij is er kans op windstoten en veel neerslag in korte tijd.

26-07-2009_weerfoto.jpg

De weersverslechtering is van korte duur. Dinsdag zijn de buien richting Duitsland vertrokken en volgt er een droge dag. Er zijn perioden met zon en de kans dat een stapelwolk het buienstadium bereikt is zeer klein. Met temperaturen rond de 22 graden en een zwakke zuidwester is het een aangename zomerdag. Woensdag loopt het kwik zelfs weer op richting de 25 graden. Met een zuidenwind wordt de warme lucht weer ons land ingeblazen. Naast perioden met zon, zijn er ook wolkenvelden, maar de kans is groot dat het overal droog blijft.

De warmte is donderdag al weer verleden tijd. Of de weersomslag naar een koeler weertype gepaard gaat met veel buien is nu nog de vraag. Wel moeten we rekening houden met een windrijke dag. Aan zee waait het zelfs hard, 6-7 Bft.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer