Zesde editie ZHTC Highlandgames

Zwolle – 26 September aanstaande wordt al weer voor de 6e keer de ZHTC Highlandgames gehouden in park de Hogenkamp te Zwolle (achter de Stillohallen), georganiseerd door algemene studentenvereniging ZHTC.

Deze Highlandgames zijn te vergelijken met de Schotse Highlandgames. Om 13:00 uur zullen de games geopend worden en vanaf dan zullen de diverse (veelal studenten-)teams tegen elkaar strijden. Compleet met doedelzakband, kilts en andere aankleding zullen de diverse deelnemende teams onder andere boomstam gooien, hooivork darten en claymore (zwaard) heffen. In totaal circa 16 onderdelen moeten bepalen wie zich aan het eind de winnaar mag noemen. Er is dit jaar zowel een heren- als een damescompetitie. Meedoen kost 25 euro per team van minimaal 6 personen, voor publiek is het gratis toegankelijk.

Voor meer informatie over onder andere de verschillende games en de geschiedenis van de ZHTC Highlandgames, zie de website http://www.zhtchighlandgames.nl. Hier staan ook foto’s van de afgelopen jaren op.

Artikel delen:

Reageer