Zwollenaar opgelicht met een doos uien

Zwolle – Een 28-jarige man uit Zwolle heeft zondag 26 juli aangifte gedaan van oplichting. Op het Bachplein werd hij rond 18.30 uur aangesproken door een Engelssprekende man die een laptop te koop aanbood. De Zwollenaar had hier wel belangstelling voor.

politie_logo_4.jpg

De laptop lag in een auto waar nog een man in zat. De twee zeiden uit Ierland te komen en geld nodig te hebben. Na het bekijken van de computer werd een bedrag overeengekomen, waarna de koper naar huis ging om het geld te halen. De verkopers reden achter hem aan. Bij zijn huisadres bekeken de 28-jarige man en zijn vriend de laptop en bijbehorende papieren nogmaals. Daarna gaven ze de spullen terug aan de passagier en werd het geld betaald aan de bestuurder. De passagier gaf hen de tas terug, waarna het duo met hoge snelheid wegreed. Toen de tas geopend werd bleken er opeens karton en uien in te zitten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. ……
  Ja zolang hier nog mensen intrappen , blijven dit soort praktijken voortduren.
  Er wordt hier altijd voor gewaarschuwd, maar hieruit blijkt maar weer dat er nog steeds mensen zijn die niet opletten en nadenken.


  ⚠️ Meld

 2. Geen eieren voor je geld, maar uien.
  Is een keer wat anders, maar wel een beetje dom.
  Geen geldzaken op straat of aan de voordeur.


  ⚠️ Meld

 3. Om te janken. Bovendien stinkt dit zakie ook nog. Als het woord “uien” niet in de titel had gestaan, had je ongetwijfeld nog een smeuïger verhaal gekregen.


  ⚠️ Meld

 4. Ik koop al mijn laptops op straat.
  Net als de videorecorders, breedbeeld-TV’s en combimagnetrons…

  Nee, alle gekheid op een stokje. Dat er nog altijd blijkbaar mensen zo goedgelovig zijn in dit soort praktijken te trappen…


  ⚠️ Meld

 5. Ik vind het niet ‘fris’ om op straat een laptop te kopen. 10 tegen 1 dat je dan gestolen waar koopt.
  Ik neem aan dat de koper vermoed heeft dat de laptop van diefstal afkomstig was, maar daar lak aan had. Als dat zo is, dan heb ik geen medelijden met hem…


  ⚠️ Meld

 6. De koper zal ongetwijfeld puur voor de aantrekkelijke prijs zijn gegaan Carola. Zeker niet voor de garantie en de service.


  ⚠️ Meld

 7. Heel goed gezien Carola, dat heb je met die mensen die voor een dubbeltje eerste rang willen zitten. Heb geen medelijden met die klanten.


  ⚠️ Meld

 8. aantrekkelijke prijs

  Ik vraag me af hoe aantrekkelijk die prijs geweest is. Gewoon aantrekkelijk of buitengewoon aantrekkelijk


  ⚠️ Meld

 9. De verkopers dachten (later) ook de prijs is veel te aantrekkelijk.
  Vandaar denk ik dat de verkeerde tas meegegeven is.


  ⚠️ Meld

 10. Nou Dick ik kom net bij de politie uit hoogeveen weg om aangifte te doen, zeggen die gasten dat ik kan fluiten naar die uien. Zit ik mooi met een laptop in m’n maag.;)


  ⚠️ Meld

 11. Méén je niet Koko 😮 Zo’n laptop naar hun hoofd slingeren, helpt dan ook niet. Die gasten rond Elim, Hollandscheveld, Hoogeveen hebben namelijk zo’n dikke plaat voor hun kop. Je weet dat boer Koekoek daar de Boerenpartij oprichtte? Stop je die mobile pc toch in een doos, zeg je gewoon dat het uien zijn. Appie Happie zou vragen: “Ben ik hier bij de zaadui-telers? “


  ⚠️ Meld

 12. 😀 Ontmaskering…altijd goed. Daar kan ik ook nog wel een heel verhaal uit Spanje over uittypen. Doen we toch maar ff niet 8)


  ⚠️ Meld

 13. Hebzucht is de wortel van alle kwaad, constateerden ze duizenden jaren geleden al, en zo blijkt maar weer 😀

  Als ik naar Opgelicht op tv kijk ook: hoe dom sommige mensen zijn! Of beter: Hoe makkelijk ze voor de gek gehouden worden. Maar ja, geld blijft onweerstaanbaar…


  ⚠️ Meld

Reageer