Training Hartreanimatie met AED

Zwolle – Icare Cursussen en Rescue Nederland houden in Zwolle de training Hartreanimatie met de AED (Automatische Externe Defibrillator). De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2,5 uur en start op 8 september 2009 in Bredeschool Wonderwoud, Beukenstraat 83 (ingang  Eikenstr.) en duurt van 19:30 tot 22:00 uur. In deze training leert u de basisvaardigheden Reanimatie in combinatie met het gebruik van een AED.

Op steeds meer plaatsen en in steeds meer huishoudens treft men een Automatische Defibrillator (AED) aan. Maar hoe daar mee te werken bij een hartstilstand of hartinfarct? en AED is een eenvoudig te bedienen hulpmiddel, maar als aanvulling is een training reanimatie noodzakelijk. Het apparaat neemt bij reanimatie een aantal taken over, maar de hulpverlenende mens zal nog steeds moeten reanimeren. Hoe doe je dat, op welke plek, hoe vaak, met welk tempo?

Al deze zaken leert u in de training Hartreanimatie met de AED. Deze cursus past goed in het beleid van de Hartstichting om meer mensen te redden door te reanimeren in de eerste minuten na een hartstilstand. U leert een AED gebruiken en leert en oefent u hartreanimatie en beademing. Moeilijk? Niet echt, want u oefent veel. Wel zult u daarna jaarlijks de vaardigheid moeten herhalen. Ook dat kan via Icare. Een ervaren instructeur van Rescue verzorgt de training.

Voor informatie en aanmelding kunt u bellen met Icare Cursussen, tel: 0522-279260 (tijdens kantooruren). Aanmelden via de website www.icare.nl of per mail naar cursussen@icare.nl kan ook.

Aan de training zijn kosten verbonden, leden van de Icare Ledenvereniging krijgen 50% korting. Niet-leden betalen voor de training 100 euro.

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer