De Vries en Lutun trainen mee bij FC Zwolle

Zwolle – Remond de Vries houdt de komende tijd zijn conditie op peil bij FC Zwolle. De clubloze middenvelder krijgt van trainer Jan Everse de gelegenheid voorlopig mee te trainen. De Vries zag afgelopen seizoen zijn contract bij Heracles Almelo niet verlengd worden. Lange tijd leek het erop dat AGOVV zijn nieuwe werkgever zou worden, maar een overeenkomst met de Apeldoorners bleeft uit.

Vanaf maandag traint Benjamin Lutun mee. Bejamin Lutun is geboren op 6 februari 1987, is 1 m 76 lang en weegt zo’n 65 kg. Het is een snelle, wendbare, lichte verdediger die van origine aanvaller is en ook op het middenveld uit de voeten kan. De Belg (22) doorliep zijn jeugdopleiding in Frankrijk bij Armentieres en OSC Lille alvorens hij in 2006 overstapte naar Club Brugge. Voor Club Brugge speelde hij 2 duels. Brian Priske uit de ploeg spelen zat er echter niet in voor Lutun.

Benjamin maakte ook deel uit van de Belgische selectie voor het EK onder 19 in 2006 waarin België al in de groepsfase strandde. Lutun speelde alle duels als rechtsback. Om meer aan spelen toe te komen stapte hij in 2007 over naar Roeselaere. In februari verruilde hij deze club voor tweedeklasser SK Ronse.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Benjamin Lutun, van SV Roeselare, gaat niet aan de slag bij de Nederlandse eerstedivisionist FC Zwolle. Hij past niet in het financiële plaatje. De focus van FC Zwolle ligt bij een spits. Een ‘afvaller’ van een erdedivisieclub behoort ook tot de mogelijkheden.


    ⚠️ Meld

Reageer