Start reconstructie kruispunt Blaloweg/Russenweg

Zwolle – De gemeente start op 3 augustus met de reconstructie van het kruispunt Blaloweg/Russenweg. Als eerste wordt er een nieuw riool onder het kruispunt van de Blaloweg/Russenweg gelegd. De afsluiting van het kruispunt duurt uiterlijk tot zaterdag 15 augustus. In deze periode is het kruispunt afgesloten voor al het verkeer. De omleidingroute wordt met borden aangegeven. Bedrijven en omwonenden zijn per brief op de hoogte gesteld.

werkzaamheden_blaloweg.jpg

Na het leggen van de riolering wordt gestart met de reconstructie van het kruispunt en het aanbrengen van verkeerslichten. Daarvoor moest het terrein Beers gesaneerd en het spoor verwijderd worden. Deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Ook de kabels en leidingen in de grond zijn deels verlegd, dit gaat verder tijdens de reconstructie. De reconstructie van het kruispunt is nodig omdat het spoor is verwijderd en er verkeerslichten worden geplaatst. De reconstructie wordt in verschillende fasen uitgevoerd; fase 1 is de aanleg van de riolering in de Blaloweg.

De tweede fase is de reconstructie van noordwestelijke deel (kant Scania) van de Blaloweg en de Russenweg. De derde fase is de reconstructie van het zuidoostelijke deel van de Blaloweg en Russenweg. De verwachting is dat alle werkzaamheden in december 2009 zijn afgerond.

Over de voortgang en verkeersmaatregelen van fase 2 en fase 3 van de reconstructie wordt te zijner tijd gecommuniceerd. Kijk voor meer informatie ook op www.bereikbaarheidzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Pff, nog meer verkeerslichten op de ring. Mensen hoeven niet meer na te denken in het verkeer door de overdaad aan borden, verkeerslichten en lage snelheidslimieten waardoor zelfs iets simpels als een ongeregelde kruising niet meer kan hier 🙁


    ⚠️ Meld

Reageer