Opening consulaat Estland in Zwolle

Zwolle – In Zwolle is dinsdagmiddag 12.00 uur aan de Parkweg het eerste consulaat in Zwolle geopend. Het betreft het consulaat voor de Baltische staat Estland. Het consulaat werd geopend door de minister van Buitenlandse zaken van Estland, Urmas Paet. De Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle was bij de openingshandeling aanwezig. Er werd onder andere op traditionele wijze een historisch muntje gewogen.

28-07-2009_opening_estlandse_ambassade_1.jpg

Voor Zwolle is gekozen, omdat de hoofdstad Talinn van Estland net als Zwolle een Hanzestad is. De heer Nicolaas Anthony van de Griendt is voorlopig erkend en toegelaten – op de voet van Nederlander – als honorair consul van de Republiek Estland met jurisdictie van bijvoorbeeld visa en paspoorten voor Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Van de Griendt is mede benoemd door zijn goede handelscontacten met Estland. Estland is pas vanaf 1918 een zelfstandige staat en is op 1 mei 2004 toegetreden tot de Europese Unie.

28-07-2009_opening_estlandse_ambassade_2.jpg
28-07-2009_opening_estlandse_ambassade_3.jpg
28-07-2009_opening_estlandse_ambassade_4.jpg

28-07-2009_opening_estlandse_ambassade_5.jpg
28-07-2009_opening_estlandse_ambassade_6.jpg
Artikel delen:
Reacties 18
 1. Dick heeft duidelijk geen verstand van Estland.

  De Baltische staten hebben juist heel veel lange zandstranden EN mooi weer omdat het een landklimaat heeft. Dat betekend: warme zomers en koude winters. 25 – 30 graden is heel normaal daar in de zomer.

  Bovendien hebben ze nog een rustige natuur met bossen en meren. Niet bepaald de Alpen, maar deze landen zijn een stuk verder ontwikkeld dan bijvoorbeeld Polen. Onbekend maakt onbemind. Er zijn veel prima campings in die landen bijvoorbeeld. De grote wegen zijn ook allemaal prima.


  ⚠️ Meld

 2. Bedankt voor de info Chris. Verondestelde ook maar wat, bij gebrek aan informatie. Hier ligt nog een schone taak voor het Baltische Bureau voor Toerisme. Interessant om eens op ontontgonnen terrein te kijken.


  ⚠️ Meld

 3. @ Polska: Kijk maar naar de economie. Het inkomen per inwoner is ruim 25% hoger dan Polen. $ 13.800 vs $ 17.200

  Niet dat het niet verkeerd gaat met Polen overigens. Ik ben er twee keer geweest, snelle ontwikkelingen daar. Maar Polen is groot, en de Baltische staten maar klein, dus makkelijker te organiseren.


  ⚠️ Meld

 4. @ Polska, heb tijdens mijn vakantie gehoord over de corruptie in Griekenland ohlalala. En in Rusland schijnt het ook nogal feest te zijn.


  ⚠️ Meld

Reageer