Nederlands spreken voor buitenlanders

Zwolle – Humanitas verzorgt vanaf september weer conversatielessen voor volwassen anderstaligen. Deelnemers kunnen dan wekelijks een dagdeel oefenen in het spreken van de Nederlandse taal.

Deelname is kosteloos. Opgave kan nu al tijdens het inloopspreekuur: elke vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur, Assiesstraat 2A, Zwolle. Men kan ook een e-mail sturen: koosnuninga@kpnplanet.nl

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Das een goed plan!
  Stel je voor dat je als anderstalige in een land als NL terecht komt en je kunt absoluut niet communiceren in deze maatschappij.
  Dan leef je in een isolement.

  We nodigen deze mensen zelf uit om hierheen te komen, dat lijkt het paradijs omdat de welvaart en het gratis leven hier zo aanlokkelijk is.
  Echter: geld maakt niet gelukkig!
  Jonge allochtone moeders (middels uithuwelijken aan een NL, ex allochtoon gekoppeld) leren hun kroost ook communiceren in de moerstaal.
  Dat is een voorbode om de kinders vanaf het begin ook geheel of gedeeltelijk te isoleren.

  Intergratie blijft toch altijd nog een probleem.


  ⚠️ Meld

 2. neem eens een voorbeeld aan b.v. Canada, daar moet je binnen een jaar een examen doen in taal (engels) en als je het niet haalt mag je niet blijven moet je terug naar je vaderland.
  hoezo wij nodigen die mensen uit?? de meesten komen hier heen als “vluchteling”voor een economische beter leven!


  ⚠️ Meld

 3. Het is al eeuwen zo dat mensen daar naar toe gaan waar fortuin te vinden is. Polen zit overigens bij de EU. Die hebben al het recht om hier te werken. En knappen voor een habbekrats je huis op 😉


  ⚠️ Meld

 4. En dat niet alleen, als de nederlanders niet te beroerd waren bepaalde werkzaamheden te verrichten dan was het helemaal niet nodig geweest om die polen aan te nemen etc…..

  Daarentegen moeten sommige banen ook gewoon beter betaald worden want sommige salarissen gaan echt helemaal nergens over.


  ⚠️ Meld

 5. Goed plan??????
  Kijk eens naar al die al moeders van Turkse en Marokaanse afkomst, ze wonen hier al jaren en jaren, maar Nederlands spreken ho maar, dat willen, en doen ze gewoon niet (een paar daar buitengelaten).
  Ik spreek uit ervaring!
  Hun kinderen spreken wel goed nederlands, hoewel de meesten woorden gebruiken die een normale nederlander bijna niet durft te zeggen.


  ⚠️ Meld

Reageer