NS plaatst chippaal op station Zwolle

Zwolle – Op het NS station in Zwolle zijn de afgelopen week ‘chippalen’ geplaatst. Dit is nodig omdat per 1 oktober 2009 in Nederland de invoering van de OV chipkaart voor de NS gaat plaatsvinden. Een maand later, in november 2009, zal het systeem bij de de streekbussen toegepast worden.

28-07-2009_ov_chippaal_station_3.jpg

De functie van de chippaal met de chipkaartlezer is, om die reiziger te laten zien hoeveel saldo er nog op de kaart aanwezig is. De OV-chipkaart is een gezamenlijk initiatief van vijf grote openbaarvervoerbedrijven: Connexxion, GVB, HTM, NS en RET. Aan de zuidzijde van het station was vorige week al een introductie te zien van het nieuwe OV-syteem en de toegangspoortjes. Reizigers konden daar alvast aan de nieuwe situatie wennen en vragen stellen over de chipkaart. Erg veel animo voor de proefopstelling was er toen overigens niet, omdat met name de grote scholengemeenschappen toen al vakantie vierden.

28-07-2009_ov_chippaal_station_1.jpg

28-07-2009_ov_chippaal_station_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Klasse Harry, aan de andere kant van het station schijnbaar 😮 Chippen dus, of je wilt of niet. Per 011009 en een maand later ook in de bussen. We zullen de ervaringen hier wel lezen. Hopen dat het fraudebestendig is in deze tijd waarin alles te kraken lijkt.


  ⚠️ Meld

 2. Ik vraag me dus af of je straks ook een OV chipkaart moet hebben als je ook van de voetgangerstunnel gebruik wilt maken…


  ⚠️ Meld

 3. Chris, er komen geen poortjes te staan bij de ingangen zoals bijvoorbeeld bij de metro in Londen en Parijs.

  In de bussen zitten ook al eeuwen van die kastjes. Wat ik me trouwens afvraag is hoe lang de overgangperiode is en waar ik straks die strip chipkaarten kan kopen, nog steeds bij de supermarkt en de sigarenboer?


  ⚠️ Meld

 4. Ach.. het lijkt altijd nieuw wat we in Nederland doen… maar laat die gedachte maar varen. We lopen vaak achter. In Denemarken is het systeem al operationeel. De paaltjes zien er hetzelfde uit, al zit er ipv het logo een blauwe ‘oog’.


  ⚠️ Meld

 5. Hans die poortjes heb je tegenwoordig ook al in eigen land 😉

  Ben ook wel benieuwd waar die strippen uh chipkaart kunt kopen?


  ⚠️ Meld

Reageer