Ideale Bibliotheek in Zwolle Zuid

Zwolle – De eerste ‘Ideale Bibliotheek’ van Nederland in Zwolle Zuid heeft onlangs de deuren geopend. In oktober 1987 opende Bibliotheek Zwolle aan de Van der  Capellenstraat het filiaal Zwolle Zuid, sindsdien de grootste wijkbibliotheek van de stad.

 28-07-2009_bieb_zuid_open_1.jpg

De tijden veranderen snel en de bibliotheekklant van nu vraagt een heel andere service dan die van de 80 er jaren. Bibliotheek Zwolle loopt voorop als het gaat om vernieuwen, de vestiging in Stadshagen heeft een landelijke voorbeeldfunctie. In Zwolle Zuid gaat men nog een stap verder met een totaal vernieuwd winkelconcept: de Ideale Bibliotheek. Bibliotheek Zwolle koos voor verbouwing in de zomerperiode omdat dan veel mensen met vakantie zijn.

28-07-2009_bieb_zuid_open_2.jpg

28-07-2009_bieb_zuid_open_3.jpg

28-07-2009_bieb_zuid_open_4.jpg

28-07-2009_bieb_zuid_open_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ideaal?
  Ik wil wel eens weten wat er ideaal aan is. Als boeken over geloof, esoterie e.d. onder romantiek staan zoek je je wezenloos. Vervolgens lopen de computers om de boeken te scannen muurvast waardoor je lang moet wachten terwijl je zo snel mogelijk weg wilt. Ik vind het géén prettige omgeving om even rustig een boek uit te zoeken. Niet geslaagd wat mij betreft.


  ⚠️ Meld

 2. Ideale opvangplek om jeugd van de straat te houden, was het 10-tallen jaren geleden ook al. Toen moesten we zelf fantaseren, nu krijg je er extra-gratis zo’n futoristische bolstoel bij. Voordeel daarvan is wel, dat als je er een scheet in laat hij nog wel even blijft rondzingen.


  ⚠️ Meld

 3. ideale bibliotheek
  IDIALE BIBLIOTHEEK?
  Boeken staan in de verkeerde kast!
  Je mag zelf uitzoeken waar je je boeken in moet leveren
  wordt niet aangegeven en er staat ook niemand bij zelfs de eerste dag niet, ik heb zelf meerdere mensen doorverwezen die dag.
  De uitleen apperatuur was ook de eerste dag al stuk, zodat je toen ook al lang moest wachten.
  In de bolstoel kan ik niet lezen want je zit er helemaal in dus erg donker, bovendien kom je er als oudere niet meer uit.
  Kinderen mogen languit liggen op kussens, maar voor de oudere lezer zijn de fijne banken weggehaald, waarom???????????????????
  Oudere tijdschriften liggen bij elkaar behalve de plus die licht weer op een heel andere plek, nieuwe tijdschriften hebben geen vaste plek dus dat wordt ook zoeken
  ideale bieb?
  Geef mij maar de bieb zoals die voorheen was.


  ⚠️ Meld

Reageer