Het weer: warm

Zwolle –  Vanochtend is het vrij bewolkt, met enkele opklaringen. Lokaal valt een spatje regen. Geleidelijk nemen de opklaringen toe en komt er meer ruimte voor de zon en wordt het ook overal droog. Met een zuidelijke wind wordt warme lucht aangevoerd en de temperaturen klimmen vanaf een graad of 15 in de vroege ochtend snel op. Vanmiddag zijn er perioden met zon, maar neemt vanuit het westen de bewolking wel toe, omdat de storing vanuit het westen steeds dichterbij komt. Het wordt warm, met temperaturen tussen 24 en 28 graden. Hierbij is de zuidelijke wind meest zwak tot hooguit matig.

28-07-2009_weerfoto.jpg

Vanavond staat er in eerste instantie nog erg weinig wind, maar geleidelijk gaat deze toenemen. Vanuit het westen gaan er dan ook buien vallen. Vannacht staat er aan de kust een harde wind, 6-7 Bft en in de vroege ochtend kan het noordelijk- en noordwestelijk kustgebied een windkracht 8 halen. De wind draait dan naar het westen. De minima liggen hierbij rond 15 graden en er vallen stevige buien, mogelijk met windstoten, die in het noorden 90-100 km/u kunnen halen. Morgen is het in de ochtend nog erg onstuimig en is de wind in het noorden nog erg stevig. De buien met windstoten houden ook nog aan. Later neemt de wind duidelijk in kracht af. Na het passeren van de storing bevinden we ons in koelere lucht en het kwik haalt dan ook slechts 18-21 graden. De gehele dag vallen er nog buien, welke in de avond wegtrekken. Het wordt dan droog en het klaart op.

Vrijdag neemt de temperatuur weer iets toe en haalt 20-23 graden. Het is droog en erg zonnig. Een mooie dag dus, na de onstuimige donderdag. Gedurende het weekend krijgen we opnieuw te maken met een storing.

Zaterdag is het nog droog, bij 23-25 graden. Zondag volgen buien en wordt weer frisser. Na het weekend zien we de temperaturen geleidelijk weer oplopen en lijkt het weer iets te stabiliseren, al blijft de kans op een bui nog wel aanwezig.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer