SP klaagt ‘spookbushokjes’ aan

Zwolle – de Zwolse SP heeft vandaag met een actie aandacht gevraagd voor het feit dat er op verschillende plekken in Zwolle ongebruikte overdekte bushokjes staan, waarvan de buslijn al is opgeheven. Dit terwijl er op andere plekken in de stad reizigers bij de halte blootgesteld staan aan de elementen. Op een ‘spookbushokje’ aan de Scheldelaan heeft een speciaal SP-spook daarom protestposters met ‘Laat de Zwollenaren niet in de kou staan’ geplakt. Het spook legde ter plekke uit dat juist omdat zoveel mensen op het openbaar vervoer zijn aangewezen het belangrijk is dat dit zo comfortabel mogelijk is. Dat maakt het extra jammer dat er ongebruikte hokjes in Zwolle staan.

Het SP-spook: ‘Deze overdekte haltes zouden bijvoorbeeld bij scholen, verzorgingshuizen of ziekenhuizen kunnen worden geplaatst, waar veel mensen gebruik maken van het openbaar vervoer. Wij roepen daarom de overheid op om de ‘spookbushaltes’ te verplaatsen naar plekken waar ze echt nodig zijn. Nu vormen ze ongewild een mooie hangplek voor de jeugd, maar de Zwolse reiziger schiet daar weinig mee op. Het is pure kapitaalvernietiging. Door deze ‘spookbushokjes’ een nieuwe bestemming te geven kunnen ze weer duurzaam worden gebruikt.’ De SP wil dat de ongebruikte bushokjes zo snel mogelijk in Zwolle worden herplaatst naar bestaande haltes. Hierbij moet prioriteit worden gegeven aan overdekte haltes bij ziekenhuizen, scholen en verzorgingshuizen. Er zijn door de SP zeven ongebruikte bushokjes in de stad geïdentificeerd. De partij heeft voor deze bushokjes alternatieve locaties voorgesteld.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Het is pure kapitaalvernietiging.

  Laat me niet lachen SP. Kosten voor het verwijderen,verplaatsen en wederom neerzetten zijn vele malen hoger als de waarde van zo’n abri. Mooi toch dat de jeugd er nu wat aan heeft


  ⚠️ Meld

 2. de SP slaat weer eens flink op de tamtam, hier zit de gehele gemeenschap met smart op te wachten,wat een zielig stelletje is het ook. geef eens het voorbeeld en pak een schop en verplaats dat ding lekker zelf ff, wel eerst de sandalen uit hoor en de werkschoenen kunnen gewoon gedeclareerd worden. (net als de zonnebril van BOS)


  ⚠️ Meld

 3. wat een partij ook, heb ze zien staan in mijn straat best sneue actie. En wat ze erop plakken verpest de reclame. dus ik zeg: vieze communisten, ga een ander lastig vallen! en als je de bus daar wilt langs laten rijden. betalen zij het even? die hokjes staan er nog om reclame inkomsten, omzo toch nog wat winst te maken wat zij natuurlijk niet toleren.


  ⚠️ Meld

 4. Spookbushokjes.
  Kunnen de schrijvers van bovenstaande reacties ook een zinnig tegenargument bedenken tegen het gemaakte opmerking dat ze verzorgingshuizen beter op hun plaats staan ? Ik in ieder geval niet. Ook daar kan b.v. reclame worden gemaakt.
  Kortom hulde voor het gedane voorstel


  ⚠️ Meld

 5. Aan de van Toernebelt staat ook nog een ongebruikt bankje, dat nu uitzicht biedt op de achtertuinen van bewoners aan de Verhoefbelt,
  Misschien komt deze ook op eenandere plek beter tot zijn recht


  ⚠️ Meld

 6. Waar staan die dingen zoal dan ??

  By the way, de kosten zijn niet voor de gemeente hoor, maar voor de busmaatschapopij, die deze buslijnen wellicht tijdelijk buiten gebruik heeft gesteld.

  En kraaien voor de zon opkomt doet geen enkele haan.


  ⚠️ Meld

 7. ik ben het niet vaak met de SP eens maar nu wel deze bushokjes worden regelmatig schoon gemaakt maar geen mens maakt er gebruik van terwijl ik bij de halte bij mij in de straat bij een regenbui nat sta te worden dus gemeente en busmaatschappij sla de handen ineen en verplaats de nutteloze hokjes


  ⚠️ Meld

 8. pleidooi bus terug in de wijk
  Ja, er staan bushokjes die geen dienst meer doen Wellicht ook nog in Gerenlanden en Gerenbroek waar de buslijn sinds 14 december 2008 is opgeheven. Nog altijd een onbegrijpelijke beslissing. Bewoners van twee grote stadswijken die veel te ver moeten lopen naar een bushalte. Pure bezuiniging, en weinig sociaal gekeken door provincie en gemeente. De bus terug in Gerenbroek en Gerenlanden.Wellicht iets voor uw verkiezingsprogramma?


  ⚠️ Meld

 9. de bushokjes zijn geen eigendom van de gemeente. verplaatsen gaat lastig ivm contracten die de gemeente heeft met de eigenaren van de hokjes, die in ruil voor plaatsen reclame er op aanbrengen. maar het is wel de gemeente die contact heeft met de eigenaren van de hokjes en NIET de busmaatschappij.

  maar die bushokjes komen op een andere plek wel beter tot hun recht. ik kan zo ook wel een paar locaties noemen waar een abri gewenst is.

  leuk dat de sp hier aandacht aan geeft. geen groot maatschappijk probleem, ok, maar toch opvallende situatie.


  ⚠️ Meld

 10. In Zwolle-Zuid staan er nog wel een aantal (Gruitmeesterlaan, Schepenenlaan en Burgermeesterenlaan) Van mij mogen ze vandaag nog weg. Abri’s zijn overigens wel van de gemeente en niet goedkoop in aanschaf, ze worden alleen kostenloos onderhouden en schoongemaakt door de reclamemaker WALL.


  ⚠️ Meld

 11. Stuur die SP’ers maar het bos in, zijn we er eindelijk vanaf.
  Nu tijdens de komkommertijd zoeken ze allerlei onzinnige onderwerpen om in het nieuws te komen.


  ⚠️ Meld

 12. Ene derk, joop, stokbrood, henri hebben er duidelijk niets van begrepen. Ze geven slechts af op de SP en gaan, hoe laf, niet inhoudelijk op het onderwerp in. Heel zwak.

  Inderdaad geen groot maatschappelijk probleem, maar een goede zaak dat hierop de aandacht wordt gevestigd.
  Bushokjes daar waar ze horen, en het OV goed en comfortabel regelen. Goed en gezond uitgangspunt van de SP. Namens de reiziger: SP, bedankt.


  ⚠️ Meld

 13. hokjes
  Op zich verdient het de aandacht. Ik heb wel een vraag: heeft de SP al bij de gemeente navraag gedaan naar de mogelijkheden om de hokjes te verplaatsen? Als je dat weet, kun je gerichte acties ondernemen.
  Het enige nadeel is dat deze manier publicitair niet effectief is


  ⚠️ Meld

 14. Ik vind het een groot voordeel dat deze ludieke en positieve actie “publicitair” zeer effectief is.
  Behalve de het college en de gemeenteraad weet de SP ook hier de Zwolse burger te betrekken bij de politiek.


  ⚠️ Meld

 15. Vond de figuur in spooklaken sterk op een foto van Pedreau ofzeau.

  We zitten wel in een tijdperk waarin we iedereen graag in “hokjes” plaatsen. Alleen daarmee is de zaak al actueel.


  ⚠️ Meld

 16. Ene derk, joop, stokbrood, henri hebben er duidelijk niets van begrepen. Ze geven slechts af op de SP en gaan, hoe laf, niet inhoudelijk op het onderwerp in. Heel zwak.

  Oh die reaktie herken ik , meteen iedereen over een kam scheren he achja typisch………. euhm
  SP heeft de zaakjes niet voor elkaar hadden eerst onderzoek moeten doen en dan pas naar buiten brengen/blaaten om aandacht. Maar het zal wel weer een eenmans aktie wezen zoals we van ze gewend zijn.


  ⚠️ Meld

 17. De hokjes kunnen ze zeker opdoeken. Of ze ergens anders terug moeten komen? Zou ik niet weten. Ik denk dat ze ondertussen ook wel aardig afgeleefd zijn of niet?

  Ik begrijp sowieso het grote voordeel van het openbaar vervoer in de stad niet echt. Als ik ergens moet zijn en ik wil/kan niet met de auto gaan pak ik lekker de fiets. Voor grotere afstanden zou de trein een optie zijn als ik geen auto had. Maar dan zou ik ook lekker op de fiets naar het trein station gaan.


  ⚠️ Meld

 18. @Plantje: De abri’s zijn nog in prima staat, dus kunnen zo verplaatst worden. Verder kan het natuurlijk ook voorkomen dat je met een niet op de fiets mee te nemen koffer of tas of wat dan ook op reis gaat met de trein. Dan is het zeker handig dat er een bus rijdt.  ⚠️ Meld

 19. Ik ben postbode geweest, dus wellicht daardoor gewend iets meer op de fiets mee te nemen dan de gemiddelde Nederlander 😀

  Persoonlijk vind ik de fiets (zelfs met redelijk wat bagage) prettiger dan het openbaar vervoer. Maar iedereen kan daar een eigen voorkeur in hebben natuurlijk!


  ⚠️ Meld

 20. Ja Plantje ook ik ben postbode geweest en ben ook gewend om voor alles de fiets te pakken.(heb niet anders).
  Maar er zijn ook mensen,ouderen,gehandicapten,die kunnen niet (meer) fietsen en moeten toch ook de mogelijkheid hebben om in de stad te komen?


  ⚠️ Meld

 21. @Yv & Pl: Iedereen moet de mogelijkheid hebben om zich te kunnen verplaatsen, als dat even niet gaat of als je geen zin hebt om ver te fietsen. Niet alleen voor ‘zielige’ ouderen of gehandicapten; de bus is er voor iedereen!

  Als je wilt fietsen of de auto pakken, ook prima. Als iedereen de bus pakt wordt het ook wat vol:) Ik gebruik alle drie en neem meestal de bus als het regent, in de zomer fiets ik lekkr…


  ⚠️ Meld

 22. @SJ: Iedereen moet het vooral voor zichzelf uitzoeken. Ik zeg niet, dat mensen de mogelijkheid niet moeten hebben. Ik zeg alleen dat ik niet BEGRIJP dat mensen het prettig vinden om het openbaar vervoer te gebruiken.


  ⚠️ Meld

Reageer