Het weer: buien

Zwolle –  Vandaag houden de buien aan en liggen temperaturen net onder de normale 21 graden. Vrijdag en zaterdag verlopen meest droog en zonnig, maar zondag bereikt een nieuwe storing ons land en dus opnieuw buien.

29-07-2009_weerfoto.jpg

Vanmiddag houdt de buiiigheid vooral in het noorden aan. Ook in de rest van Nederland is er kans op een lokale bui. Alleen het uiterste zuiden kent overwegend droge perioden. Het is wisselend bewolkt en de westenwind neemt af tot matig, aan zee vrij krachtig. Door de aanvoer van koele lucht wordt het vandaag niet warmer dan 18 graden in de noordelijke regio’s en toch nog 22 graden in het zuidoosten. Vanavond houdt de buienkans nog even aan, maar gaandeweg wordt het droger. Alleen in Noord-Nederland kan er nog een bui vallen, elders klaart het meer op. Vannacht is het niet helemaal helder, maar het blijft wel droog. De minima liggen rond 10 graden, lokaal wordt het iets frisser.

Morgen bevindt zich een hogedrukgebied boven ons land waardoor het weer wat rustiger wordt. Het is droog, maar door de sluierbewolking schijnt de zon niet altijd volop. De temperatuur ligt rond de normaal, het wordt ongeveer 22 graden.

In het weekend krijgen we opnieuw te maken met een storing. Zaterdag overdag is het nog droog en stijgt het kwik naar circa 25 graden. In de nacht naar zondag ontstaan er opnieuw buien die aanhouden tot het einde van het weekeinde. De temperatuur levert dan iets in. Na het weekend zien we het kwik geleidelijk weer oplopen en lijkt het weer iets te stabiliseren. De kans op een bui blijft nog wel aanwezig.

Artikel delen:

Reageer