Nieuw pollersysteem vanaf 3 augustus in bedrijf

Zwolle – Met ingang van 3 augustus 2009 gaat het nieuwe systeem van verkeerspollers van de gemeente Zwolle in werking. Het pollersysteem bestaat uit beweegbare paaltjes die de binnenstad afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. De afgelopen maanden is het bestaande pollersysteem vervangen door een nieuw systeem. Het oude systeem was afgeschreven. Vervanging was mede nodig om het met drie nieuwe pollers te kunnen uitbreiden.  

Het nieuwe pollersysteem werkt met andere pasjes dan het oude systeem. Pashouders zijn al geïnformeerd over het omwisselen van de passen. Een andere belangrijke wijziging in het pollersysteem is dat er bij passage maar één voertuig per keer kan passeren. Dit heeft te maken met de veiligheidseisen van de installatie. De werkingstijden van de pollers blijven zoals ze waren en veranderen niet.

In mei en juni 2009 zijn alle zes bestaande pollers in de binnenstad en alle beweegbare wegafsluitingen in de rest van Zwolle vervangen door een nieuw pollersysteem. Bij de ingebruikname van het nieuwe systeem staat veiligheid voorop. Daarom wordt er tot en met 31 juli 2009 uitgebreid getest. Mocht blijken dat de installatie niet correct werkt dan wordt de ingebruikname van de betreffende poller uitgesteld totdat het goed en veilig functioneert.

Het oude pollersysteem is mede vervangen om het te kunnen uitbreiden met nieuwe pollers. Het Bereikbaarheidsplan Binnenstad voorziet in plaatsing van drie nieuwe pollers: in de Kamperstraat, de Kerkstraat en op het Rodetorenplein. De ingebruikname van deze pollers is naar verwachting:

·         Rodetorenplein: 24 augustus 2009

·         Kamperstraat: 1 september 2009

·         Kerkstraat: oktober/november 2009

Direct omwonenden zijn of worden hierover nog nader geïnformeerd.

De afgelopen maanden is onderzocht of de poller van de Melkmarkt verplaatst kan worden naar de Jufferenwal. Daarbij zijn onder andere bewoners en ondernemers uit het gebied geraadpleegd. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 30 juni 2009 besloten dat de poller van de Melkmarkt verplaatst wordt naar de Jufferenwal. De gemeente Zwolle maakt voor de poller op de Jufferenwal een inrichtingsvoorstel.

De vervanging en uitbreiding van het pollersysteem vloeit voort uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2015. Samen met bewoners, ondernemers, bezoekers en andere betrokkenen zet de gemeente in op een mooie binnenstad waar het aangenaam verblijven is. Waar ruimte is om te winkelen en te werken, met ruimte voor de warenmarkt, voor terrassen en voor evenementen. Waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en waar de auto een stapje terug doet. Maar ook een binnenstad die goed bereikbaar is en blijft door voldoende en duidelijk vindbare parkeergelegenheid aan de randen van het centrum.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. ”het levert de brave burger ook een stuk rustiger verkeer in de binnenstad”!

  eh…?

  Tuurlijk! Op deze manier komen er veel minder auto’s echt in de binnenstad zelf. Ik heb me vaak afgevraagd waarom je met je auto ?berhaupt door de Nieuwstraat kunt bijvoorbeeld. Dat is toch wat raar of niet?


  ⚠️ Meld

 2. Dat scheelt op zaterdagavond heel wat sjonnies die plankgas over de Jufferenwal scheuren terwijl daar op elk moment uitgaanspubliek over kan steken.

  Dat daar nog nooit iemand verongelukt is…


  ⚠️ Meld

 3. Eindelijk, afsluiten die handel. Zijn we gelijk af van die wachtende auto’s bij de HEMA. Ook graag het Meerminnenplein blokkeren, zitten ook regelmatig van die Jopie onnozels in de auto te wachten. Dure benzine erin kieperen maakt ze niet uit, maar een Euro parkeergeld kan er niet af. Get a life.


  ⚠️ Meld

Reageer