Van Perlo vertrekt na 9 jaar bij FC Zwolle

Zwolle – Manager facilitaire en publiekszaken Edgar van Perlo (32) verlaat FC Zwolle. Na negen jaar, zich naar volle tevredenheid van bestuur en directie ingezet te hebben, oriënteert Van Perlo zich nu op een nieuwe stap in zijn carrière. In goed overleg met het huidige bestuur nemen beide partijen afscheid per 1 september a.s.   

Vanaf 2000 heeft Van Perlo zich namens FC Zwolle beziggehouden met een breed takenpakket. Zo is hij de laatste jaren met name de drijvende kracht geweest achter de realisatie van het nieuwe stadion van FC Zwolle. Voorzitter Adriaan Visser: "Na een lange aanloop is het nieuwe stadion klaar voor de Eredivisie. Als projectcoördinator vanuit FC Zwolle heeft Van Perlo hier een grote rol in gespeeld. In dit lange traject heeft hij zich meer dan eens onderscheiden vanwege zijn visie en daadkracht. Van Perlo is altijd loyaal gebleven aan de club en is bovendien de voorvechter van de maatschappelijke betrokkenheid van de club."
Artikel delen:
Reacties 46
 1. Bedankt voor alles wat je voor de club hebt gedaan!

  Ik hoop dat hij een goede andere baan zal vinden, een baan waar je niet telkens hoeft op te letten voor dolksteken in je rug van types a la Jan Everse.


  ⚠️ Meld

 2. hey poetsdoek!!! ga poetsen in plaats van onze jan belachelijk te maken.
  Er is maar een persoon die dolksteken uitdeelt en dat Jan Everse niet.


  ⚠️ Meld

 3. @Poetsdoek, dat je van Perlo bedankt prima maar waarom moet je Everse er nu weer bij halen?
  Ik ben dat gezeik meer dan zat, kijk liever naar de toekomst van FC Zwolle.


  ⚠️ Meld

 4. Ik ben het volledig eens met Poetsdoek. Al met al heb je meer aan Van Perlo gehad, dan aan Everse. Ondanks dat hij trainer is. Van Perlo heeft er grotendeels voor gezorgd dat het stadion er is gekomen in deze vorm, en heeft echt een FC Zwollehart. Zijn vader is ook altijd zeer betrokken geweest bij de club. Edgar, zeer bedankt voor alles.


  ⚠️ Meld

 5. Heeft FC Zwolle die dan kippenboer ???

  Oh Ja met ene Jan E dat heeft toekomst !!!!!!!!!!!!!!!!

  Edgar bedankt dat je je jaren hebt ingezet voor de FC voor maar vooral achter de schermen wat we nu hebben mbt het stadion is mede dankzij jou .
  Nogmaals dank een FC Zwolle supporter in hart en nieren


  ⚠️ Meld

 6. Hey Poetsdoek, Reporter en Toekomst??,

  Wat grappig dat we jullie hier nog nooit eerder gezien hebben…
  Je zou haast denken dat jullie speciaal op dit bericht reageren om Van Perlo in het zonnetje te zetten…

  Zijn jullie van het VPP?(Van Perlo Promo-team)

  Het blijft me verbazen wat een sneue mensen er op de wereld lopen…  ⚠️ Meld

 7. Het verbaast mij niet dat Edgar na Ronald, René, Erik, Gerwout en Gerald het veld ruimt. Het nieuwe bestuur kiest toch voor een andere koers en andere mensen.

  De ambitie van FC Zwolle om op termijn uit te groeien tot een structurele middenmoter in de Eredivisie en de ambitie om de eigen jeugdopleiding tot de toekomstige 14 RJO??s te laten behoren is stevig.

  FC Zwolle (als voortzetting van PEC, PEC Zwolle en PEC Zwolle ??82) speelde in zijn 99-jarig bestaan 12 seizoenen Eredivisie. In die 12 seizoenen eindigde FC Zwolle driemaal als middenmoter (in 1979: 8ste, in 1981: 9de en in 1987: 11de). De overige seizoenen stonden vooral in het teken van strijden tegen degradatie.

  FC Zwolle moet dus eerst de stap maar eens maken naar de Eredivisie. Wat dat betreft bieden in het verleden behaalde resultaten meer hoop met promoties in 1978, 1986 en 2002 en het feit dat FC Zwolle 12 van de 17 seizoenen meestreed om promotie via de nacompetitie/play offs, wat het tot Nederlands recordhouder maakt.

  Sinds de oprichting (1 juli 1990) eindigde FC Zwolle in 17 seizoenen Eerste Divisie/Jupiler League 8x in de top 5 (de doelstelling voor dit seizoen). 4 van de 8x overigens onder leiding van Jan Everse (1997, 1999, 2008 en 2009). Sinds 1997 (de periodes 2002-2004 en 2005-2007 uitgezonderd) klopt FC Zwolle als subtopper in de Eerste Divisie nadrukkelijk op de deur van de Eredivisie.

  Kortom eerst maar eens direct of indirect promoveren. Promotie wordt gerealiseerd op het voetbalveld, dus de focus moet zich richten op het eerste elftal. Het voetbal moet centraal staan. De organisatiestructuur en ??cultuur moeten hierin faciliterend zijn en de financiële mogelijkheden zullen substantieel moeten worden vergroot.


  ⚠️ Meld

 8. Da’s jaren te laat, nu zit je met het lelijkste stadion van Nederland waar je nog niet eens wat aan verdient ook.
  >:(


  ⚠️ Meld

 9. @Reporter en Toekomst ????, dit stuk gaat om het afscheid van Van Perlo, ga dan niet zeuren over Everse.
  Dat heeft het oude bestuur al voldoende gedaan.
  Er zij gelukkig velen die de toekomst van onze club wel belangrijk vinden.
  Er moet nog veel gebeuren maar de professionalisatie moet plaats gaan vinden.

  Aan dat negatieve gedoe hebben we helemaal niets.


  ⚠️ Meld

 10. weer een rat die het zinkende schip op tijd verlaat, voor de fc is geen toekomst en zeker niet voor eredivisie, Zwolle heeft geen topsport cultuur


  ⚠️ Meld

 11. @Hans….kun je eens een Nederlandse stad opnoemen waar ze topvolleybal, topbasketbal, een eerstedivisionist, twee hoofdklassers, hockey op hoog niveau, een topschaatser, twee topskeeleraars, topamateur wielrenners, goede ruitersport, een halve marathon, korfbal op niveau, een profwielerronde hebben?


  ⚠️ Meld

 12. Laten we aub niet de Dames rugby, Dames voetbal, korfbal, atletiek, tennis, roeien etc. vergeten!

  Ook de (Top)sportlocaties St. samenwerkende sportclubs De Pelikaan, Sportboulevaerd zijn het vermelden waard.

  Alsmede Mediatopperts Fokko E., Stephan W., Bert Jan L., Herman N. etc.

  En dan vergeet ik waarschijnlijk nog een aantal clubs, locaties en mediatopperts.

  Dus maakt het lijstje compleet ?


  ⚠️ Meld

 13. Jazeker Keess….als jij Alsmede Mediatopperts Fokko E. (zeker een topper), Stephan W., Bert Jan L., Herman N. (ok zie elders vandaag) noemt….Moet je Harry Bouwhuis zeker noemen….en uhhhhh PiBa met zijn glazen bol?


  ⚠️ Meld

 14. Trouwens voetbaltrainers uit Zwolle als
  – Berry Zanding
  – Edwin Kwakkel
  – Gerard Marsman (Westenholtenaar geworden)
  – Brucht Bergsma
  ——-Tot zover afd. Westenholte——

  – Gert Peter de Gunst
  – Gert Oosterbroek—-zeker niet te vergeten—-
  – Edwin Duim
  – Reintje Reinders

  Bij BQ staan enkele jongens te trappelen om een goed trainer te worden.

  In dit rijtje misstaan Freek G en René S. zéker niet.
  (2 Westenholtenaren)  ⚠️ Meld

 15. Och natuurlijk…..maandag gezien in de hele mooie presentatiegids van VSCO…de immer goedlachse trainer uit Zwolle die dit jaar VSCO-2 voor het eerst deed. Gerrit Keestra.


  ⚠️ Meld

 16. Maar uh, wat maak je nu eigenlijk keess….gaan we in de h*ernalistieke wereld Gert van D. vergeten 😮

  En dé Zwolsche Courant columnist van vrogger “Over de Vleugels”…heb bijna al zijn columns nog in oude agenda’s geplakt. Nu schrijft hij bij de TeleTroepToeTerT over …..”vrouwen”

  Bert Dijkstra!


  ⚠️ Meld

 17. Beters
  Hebben jullie niks beters te doen dan Everse afzeiken? Investeer eens in nieuwe spelers ipv energie verspillen met ongewenste berichten om een persoonlijke vete te creeren, stumperds.

  “an Perlo heeft er grotendeels voor gezorgd dat het stadion er is gekomen in deze vorm, en heeft echt een FC Zwollehart.”

  Dan ken jij de heer Van Perlo persoonlijk 100% niet, die heeft immers zelf na een bijéénkomst op de gang gezegd dat hij meer met tennis heeft dan met voetbal.

  En wat te denken van het uitnodigen van een speler die al tig jaar dood is? Edgar heeft helemaal niets met FC Zwolle, gewoon een werknemer. Prima kerel, maar geen FC Zwolle hart. Dus ga geen dingen vertellen die er niet zijn.


  ⚠️ Meld

 18. Heb die snuiter met die rode broek, uhhh Sporre, gesproken vandaag.
  Uitermate goeie vent waarom gaat het hier niet meer over hem?
  Hebben we het nog niet eens over zijn dochter gehad 😮


  ⚠️ Meld

 19. Ohhh Zwollenaar? Nou ja goed gezelschap, heeft de goedlachse Keestra hem zeker geïntroduceerd? Maar uh, Keesssssss, moest jij als Zwollennaar vandaag niet bij de FC zijn? Of moest je met moeders mee de stad in?


  ⚠️ Meld

 20. Asjeblieft zeg! Uit dat wazige gat… Nou ja, het leeft daar wel maar ik vind het maar een vage club. Bevestigd door de verhalen van een 3 tal (oh nee 4) jeugd- en 2e elftaltrainers afgelopen seizoen. Decadent ook die vloerbedekking in de kantine…opgetrokken tot het plafond. Maar ik moet zeggen dat ze de zakies altijd aardig voor elkaar hebben. De Wezep en Hattemerbroek Combinatie. Waar je wel erg in de buurt was als we weer eens op het geweldige Heerderstrand gingen zwemmen. En via de Bhagwhan terugfietsten.

  Een kennis is daar overigens nog niet zo lang geleden betaalde sponsorboy geweest.


  ⚠️ Meld

 21. Heb 1 wedstrijd met ons eerste (WVF) meegedaan. Zal helaas in de 90-er jaren zijn geweest. Toen wonnen we het Elzemantoernooi, oa omdat ik Jaap W. moeiteloos uitschakelde. Maar ik geloof het wel hoor 😉 Beetje lastig zoeken naar je naam, nu.


  ⚠️ Meld

 22. Ik was uiteraard aanwezig bij het hoogtepunt van de opendag.

  De kennis van de trainert van de Goddelijke Veluwse Kanaries van heden ten dage kan beter.

  Daar dient die diender dus nog wat aan te doen!


  ⚠️ Meld

Reageer