Nieuw evenement ‘Zwolle op het Water’

Zwolle – In het kader van haar 40 jarig bestaan organiseert het Citycentrum op 29 augustus een uniek waterfestijn. Het waterfestijn ‘Zwolle op het Water’ is een van de jubileumactiviteiten die de ondernemers van het Zwolse centrum de bewoners van Zwolle als cadeau aanbieden. Op 2 oktober organiseert het Citycentrum een symposium over de kansen en mogelijkheden van de binnenstad, een receptie en een concert van de Zwolse formatie ‘Cool Genius’. 

Op 29 augustus verandert de Zwolse stadsgracht in een heus waterspektakel. Op diverse locaties in en aan de stadsgracht vinden diverse activiteiten plaats. Een aantal luxe sloepen zal gratis vervoer voor de bezoeker verzorgen van het ene naar het andere festivalonderdeel of een rondvaart door onze mooie gracht. Demonstraties zijn er van onder andere de reddingsbrigade, diverse Zwolse verenigingen en in de middag zal voor het eerst een heuse sloepenrace gehouden worden met medewerking van ‘Hattem Roeit’. Onder andere het Rodetorenplein, het Ter Pelkwijkpark, het Schaepmancomplex en het stadspark zullen de basis vormen van het vermaak. Per locatie zal een activiteit plaatsvinden. De definitieve planning per locatie is binnen twee weken bekend.

De officiële viering heeft plaats op 2 oktober in de Proosdij. Het Citycentrum organiseert deze dag voor leden en genodigden een symposium over de kansen en mogelijkheden van de binnenstad. Diverse bekende Nederlanders zullen het woord nemen en een panel waarin ook bekende Zwollenaren gaat hierna in gesprek over diverse interessante stellingen. Aansluitend is er voor genodigden een receptie en de dag wordt besloten met een concert van de Zwolse formatie ‘Cool Genius’. Het concert is gratis toegankelijk voor Zwollenaren maar reserveren van kaarten is gewenst.

Alle evenementen zijn gratis toegankelijk. Voor de organisatie van de diverse activiteiten heeft het Citycentrum MASSA Events, een Zwols evenementenbureau met een vestiging in de binnenstad aangetrokken.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Strak initiatief. Misschien met een paar stads-strandjes langs onze mooie historische stadsgracht? Longe- en chillplekken, waar je alles voorbij ziet komen?


  ⚠️ Meld

 2. wat zijn dat grill plekken iets van barbekuen,dat zie ik ik liever niet voorbij komen.Daar moet je bij zijn,maar alle gekheid op een ….. Toch weer een goed initiatief


  ⚠️ Meld

 3. @Dick, loungen of longe zoals jij het noemt is meer iets voor leeghoofden uit de randstad en niet voor ons nuchtere Zwollenaren.
  Bij ons heet het hangen, aan de bar welteverstaan!;D


  ⚠️ Meld

 4. 😀 Bedankt voor de zeer nuttige info Zwolleeder. Hoor de kreten hier regelmatig. Chillen heb ik volgens mij wel begrepen. Gewoon lui hangen toch? Loungen wilde ik altijd nog eens opzoeken. Wat doen ze daar op die “wannabee see standpaviljoens” aan onze mooie kust dan?

  Bakken/hangen aan de bar…nog even dan mag het weer. Kom je ook bij de FC? En Zwolse, Gezellig en Bernard ook? WFvN is ook online; ook? Ach vrouwelijk gezelschap is eigenlijk het belangrijkste op zulke evenementen (niet alleen op zulke). Omdat het er barst van de haantjes ;D


  ⚠️ Meld

Reageer