Open Dag FC Zwolle – geslaagde happening!

Zwolle – Zaterdagmiddag was het weer zover. Veel blauw-witte harten dromden samen voor de hekken van het Oosterenkstadion. FC Zwolle hield zijn Open Dag.

open_dag-4.jpg

Om 14.00 uur was het onze eigen Zwolse topper Harm Wolters, die de officiële opening voor zijn rekening nam. Enthousiaste vaders die hun kroost op even enthousiaste manier lieten kennis maken met hun passie, de club. Opa’s, die zonder ophouden, verhalen uit het verleden van de club oprakelden. "Toen hadden we een goede selectie. Zo’n selectie heeft de club nooit meer gehad".

opendag_fczwolle_0871_470.jpg
Jaap Stam moest wel even aan de bak!

opendag_fczwolle_0386_470.jpg

01-08-2009_opendag_fc_zwolle_05.jpg

Voor meer tekst zie "Lees verder".

Kleinkinderen die deze stories het ene oor in en het andere oor uit lieten gaan. Zij hadden wel wat anders aan hun hoofd. Veel vertier en kennismaking met hun idolen. Want boven alles was toch de presentatie van de spelers voor het seizoen 2009-2010, de climax. Daar kwamen zij voor.

opendag_fczwolle_0240_470.jpg

 

Of was het toch het bemachtigen van de clubkleding van vorig jaar voor een prikkie. Er was voor de vele bezoekers op deze zonnige zaterdagmiddag veel vertier in en rondom het stadion. Springkussens, klimwand, rokkenvoetbal, kraampjes met fan-artikelen, demo’s van Achmea Health Center, een wedstrijd tussen WRZV De Boog en spelers van FC Zwolle, DJ Henri Geerlings, live muziek van Limited Edition, een gezellig terras, noem maar op. Genoeg om "a little bit" vermoeid het laatste onderdeel van de Open Dag te bekijken.

opendag_fczwolle_0224_470.jpg

De "kraker" tussen FC Zwolle en een aantal oud-internationals, aangevuld met oud FC Zwolle-kanjers. Wat dacht u van Willy van de Kerkhof, Jaap Stam, Bert Konterman, Youri Petrov, Arnold Scholten, Henk Timmer, Dirk Jan Derksen, om er maar een paar te noemen en dit alles onder de bezielende leiding van Ad Janse. In een voor het publiek leuke, gezellige wedstrijd, met ludieke momenten, was het FC Zwolle, dat aan het langste eind trok. Al met al een geslaagde happening als goed begin voor het nieuwe seizoen, waarin FC Zwolle vrijdag 7 augustus aanstaande zijn eerste wedstrijd in Apeldoorn tegen AGOVV zal spelen.

01-08-2009_opendag_fc_zwolle_01.jpg
01-08-2009_opendag_fc_zwolle_06.jpg
open_dag-38.jpg

opendag_fczwolle_0250_470.jpg

opendag_fczwolle_0389_470.jpg

01-08-2009_opendag_fc_zwolle_03.jpg

01-08-2009_opendag_fc_zwolle_04.jpg

01-08-2009_opendag_fc_zwolle_09.jpg

open_dag-111.jpg

open_dag-144.jpg

opendag_fczwolle_0272_470.jpg

01-08-2009_opendag_fc_zwolle_08.jpg

opendag_fczwolle_0281_470.jpg
In de rij voor seizoenkaarten …

opendag_fczwolle_0286_470.jpg

opendag_fczwolle_0305_470.jpg

opendag_fczwolle_0306_470.jpg
Intense aandacht bij de galerij der clubikonen …

opendag_fczwolle_0307_470.jpg

opendag_fczwolle_0401_470.jpg

opendag_fczwolle_0443_470.jpg
Eventjes een rustpauze …

opendag_fczwolle_0455_470.jpg

opendag_fczwolle_0627_470.jpg
Good old Albert van der Haar …

opendag_fczwolle_0550_470.jpg
Eric had er bijzonder veel plezier in …

opendag_fczwolle_0578_470.jpg
De grote pechvogel Dominggus Lim-Duan …

opendag_fczwolle_0644_470.jpg
Strijd om de bal op de tribune …

opendag_fczwolle_0728_470.jpg

opendag_fczwolle_0933_470.jpg
Inzet bij Bert Konterman, Dirk Jan Derksen kijkt gespannen toe …

opendag_fczwolle_0958_470.jpg
Ook Jaap Stam had het er druk mee …

Artikel delen:
Reacties 50
 1. Ik vond er geen reet aan.
  Tis al jarenlang hetzelfde.
  Wel complimenten voor de Supportersclub.
  Die hadden het rondom en in het cafe wat gezelligs van gemaakt.
  Wat mij op viel is dat Jaap Stam stukken populairder is als Jan Everse.  ⚠️ Meld

 2. Niet ff uitwijken naar het mooie opgetuigde FC-complex? Wij (Larry en ik) vonden het overigens bij Het Beugeltje ook goed zitten. Maar dat bedoel je niet?


  ⚠️ Meld

 3. Hoe langer het duurt hoe meer benieuwd ik ben naar Hans’ foto’s. Actie van Jaap Stam, van René van de K.? Of van Marrianne Timmer, van Hr. Derksen? Maar beter nog….van de gasten?


  ⚠️ Meld

 4. Ongelooflijk als je dan van onze leeftijd bent en Buffel niet kent. Nee, niet de BBB van Gezellig…

  Dick, de BBB brengt de mens naar andere dimensies. De meeste voetballers in ons land lukt dit niet.


  ⚠️ Meld

 5. 😀 Gezellig. Mooie foto’s zo bij elkaar!! Jammer trouwens dat de beide op doek vereeuwigde toppers van weleer….Benny H. én René IJ. niet zo in het zicht hangen.

  Erg mooie en sprekende portretten. De graffiti ook trouwens. De latere trainer Jan Verheyen was volgens mij een beetje gespikkeld geschilderd…..


  ⚠️ Meld

 6. René is misschien wel de vriendelijkste ex-Zwolle prof door de jaren heen. Kon ook nog heel aardig ballen en heeft nog jeugd bij ons getraind. Zoonlief Tom nu bij HHC toch?


  ⚠️ Meld

 7. Helaas is deze video van gister, bij mij niet goed Af te spelen

  Heb in elk geval 2 mensen van die club gezien. Erwin en Simone, helaas enkel gegroet ivm onverwacht goed gesprek. Later nog wel, bij de wedstrijd, een cameraman gesproken. Maar of hij van RTV Twente was….allemaal vragen.


  ⚠️ Meld

 8. Dank je, durf me haast niet te wagen aan jouw leeftijd. Toch is het te verleidelijk. Je noemt jezelf vast bewust Bobby en niet Bob. Je wilt dus erg graag jonger overkomen…..Nog 2 maand tot de VUT?


  ⚠️ Meld

 9. Kom verdorie weer niet verder als de geweldige muziek op die *#~*# video-link van 16:25. Is deze oude z**dkast dan gewoon afgeschreven. Had ik maar iets verstand van PC’s. Waarschijnlijk moet ik nog wat downloaden….Wist verdorie dat RTV Twente de beelden voor de laatste keer om 17:09 uitzond…….Heb ik mijn tijd ongetwijfeld besteed om dat onvolprezen weblogZwolle vol te kalken. Nou ja, dan geloven we het wel.


  ⚠️ Meld

 10. Ja, jullie kunnen mekaar beter bellen of zo.

  Geslaagde dag, alleen jammer dat je niet in de bussiness ruimte mocht komen. Verder leuke dag gehad.

  Misschien dat de wedstrijd iets te laat gepland was, want echt veel toeschouwers waren er niet meer.  ⚠️ Meld

 11. Een beller is sneller…zeggen ze. Maar niet zo snel als hier en niet met meerderen tegelijk. Bovendien moet je om iemand te bellen (idd heel gezellig) wel een nummer weten. En je moet de pesoon interessant genoeg vinden…

  Vond de stoelen rond de grote bestuurstafel wel een beetje decadent “goudkleurig”. Je hebt gelijk de wedstrijd had meer toeschouwers verdiend. Misschien had het ook geholpen als ze tevoren aangaven wie allemaal meespeelden. Dat was nl zeker de moeite waard. Laag tempo enzo kennen we wel, maar leuk om sommigen weer te zien. Verder zeer geslaagd…zeker!


  ⚠️ Meld

 12. Ik vond de wedstrijd heel leuk ( is overigens ook het enige wat ik heb mee kunnen maken) maar had toch liever een andere ”echte” wedstrijd gezien.


  ⚠️ Meld

 13. Kijk eens aan, en in 2 leeftijdscategorieën nu; begreep ik. Annie zal trost zijn dat het weer zo goed Gaat! Hoe is het met Harold B. trouwens?


  ⚠️ Meld

 14. Yep, je hebt nu kidsclub en juniorclub!

  Om even op jou vraag terug te komen van as zaterdag over weblog zwolle en kidsclub, Han Dijkslag is onze coodinator, hij stuurt altijd fotoverslag etc in na een activiteit van ons.

  uhm Harold B? Nu moet ik heel diep graven….


  ⚠️ Meld

Reageer