Het weer: eerst regen

Zwolle – Een gebied met buiige regen trekt van zuid naar noord over Nederland. Af en toe kan het stevig doorplenzen. In de middag wordt het vanuit het westen droog en zien we de zon nog even. Het wordt dan nog een graad of 20.

 

01-08-2009_weerfoto.jpg

Vanmiddag trekt de regen naar het noordoosten weg en wordt het droog. Geleidelijk klaart het van het westen uit ook op. Met wat zon weet het kwik nog te klimmen naar een graad of 20. De wind draait in het hele land naar het westen tot noordwesten en is zwak of matig van kracht. Vanavond klaart het ook in Oost-Nederland op. In de nacht koelt het af naar een graad 12 en er kan een enkele mistbank ontstaan. Morgen wordt een vrij aangename weerdag. Er zijn zonnige perioden en de temperatuur loopt op naar 19-22 graden. In de middag ontstaan er stapelwolken. Zeer lokaal kunnen deze wolken uitgroeien tot een enkel buitje. De wind is zwak en waait uit het westen tot zuidwesten.

Dinsdag wordt een fraaie zomerdag. Er is veel zon en met een zuidenwind wordt geleidelijk warmere lucht aangevoerd. Hierin kan het kwik in de middag oplopen tot een zomerse 25 graden.

Woensdag komt hier met 26-28 graden nog een schepje bovenop. Mocht u vakantie hebben in eigen land dan is dit een prima dag om naar het strand te gaan. Naast vrij warm is het namelijk ook behoorlijk zonnig.

Donderdag wordt het op veel plekken 30 graden. De zon blijft het weerbeeld domineren. Op dit moment ziet het er naar uit dat vrijdag de warmste dag wordt met maxima tussen 30 en 33 graden. In het weekend zouden enkele onweersbuien voor wat verkoeling kunnen gaan zorgen.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer