Het weer: zonnig

Zwolle – Vandaag is er nog een kleine kans op een bui. Vanaf morgen is het volop zomer en blijft het droog. De temperaturen lopen hierbij flink op. Tegen het weekend kunnen zelfs tropische temperaturen gemeten worden. De warmte lijkt dan met buien te worden afgestraft.

03-08-2009_weerfoto.jpg

Vanmiddag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. De buitjes in het noorden verdwijnen en alleen in het zuidoosten is er dan nog kans op een bui. De zuidwestenwind neemt overdag iets toe, maar wordt hooguit zwak van kracht. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20 graden aan zee, tot 23 graden in het binnenland. Vanavond verdwijnen de buien in het zuidoosten, waarna het overal droog wordt. In de loop van de avond klaart het breed op. De nacht verloopt ook helder en het koelt af naar een graad of 10. Later in de nacht ontstaan in het binnenland enkele mistbanken. Morgen gaat de dag met enkele mistbanken van start. Na zonsopkomst verdwijnen de mistbanken. Verder belooft het een zonnige en droge dag te worden. Het waait nauwelijks en de temperatuur loopt op naar 23 tot 27 graden.

Ook ’s avonds is het buiten nog goed toeven, aangezien het lang aangenaam warm blijft. De nacht die volgt is het licht bewolkt en droog. De minima liggen dan rond een graad of 13.

Woensdag wordt het nog warmer. De temperatuur bereikt overdag waarden van 25 graden op de de Noordzee-stranden, tot 29 graden in het binnenland. De zon krijgt het door de toename van bewolking iets moeilijker, maar ze verdwijnt niet.

De dagen daarna blijft het zomers warm. Op donderdag en vrijdag komt zelfs de tropische 30 graden in zicht! Richting het weekeinde lijkt de hitte te worden afgestraft met regen- en onweersbuien.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer