Dames ZMHC Nederlands Kampioen Beachhockey

Scheveningen – De dames 1 selectie van onze hockeyclub ZMHC heeft afgelopen weekend de 6e editie van het Nederland Kampioenschap Beachhockey gewonnen. Na eerder deze zomer gewonnen voorrondes, plaatsten de dames zich als debutant in de beachhockeycompetitie verassend voor het NK dat afgelopen weekend op het strand van Scheveningen plaatsvond. 

 

dsc05184.jpg

In een poule tegen o.a. Rotterdam, HBS en titelverdediger Kampong uit Utrecht verloren de dames alleen van Rotterdam maar kwalificeerden zich uiteindelijk als poulewinnaar toch voor de finale. In het Beachstadion van Scheveningen werd door ZMHC uiteindelijk in een spannende finale gewonnen van de dames van Katwijk. Heleen Schenk, topscoorder in het Zwolse team, maakte in de verlenging na een eerdere gemiste strafbal de doorslaggevende treffer. 

dsc05102.jpg

dsc05113.jpg

dsc05116.jpg 

Beachhockey wordt gespeeld met 4 speelsters en een keeper in een wedstrijd van 2×6 minuten. De lastige ondergrond voegt een nieuwe dimensie aan de intensieve sport toe: lenigheid, teamwork en individuele vaardigheden worden op de proef gesteld. Gedurende het spel is de bal het grootste gedeelte van de tijd in de lucht, dat zorgt voor spectaculair hockey met vliegende aanvallen, air-dribbels en mooie zweefduiken van de keepers. Gemiddeld wordt er per wedstrijd 30 keer op doel geschoten. In het veld zijn de regels simpel, er zijn geen cirkels en er mag van alle afstanden hoog of laag gescoord worden. Oud-hockeyinternational en ambassadeur van het Beachhockey in Nederland, Floris Jan Bovelander reikte de prijzen uit en roemde de debuterende Zwolse dames om hun spel en refereerde in z’n bijbehorende speech aan het feit dat ZMHC de enige hockeyclub in Nederland is met een eigen Beachsportlocatie. Op deze locatie aan de Haersterveerweg is Beachhockey één van de vele Beachsporten die er als gevolg van de proeftuin-status van NOC*NSF en het ministerie van VWS gespeeld kan worden. De Pelikaan-verenigingen timmeren, geïnspireerd door deze status, nadrukkelijk aan de weg met beachsport want vorige week wisten de dames en heren teams van voetbalvereniging HTC zich al bij de beste 3 Beachsoccerteams van Nederland te scharen. 

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Grappig, die grote van de bal….anders is het natuurlijk helemaal niet te doen. Hoe is het met de toeschouweraantallen op De Pelikaan?


  ⚠️ Meld


 2. Ik vind er niks grappig aan. Het ziet er toch niet uit. Moet ineens alles ‘beach’-achtig zijn? Omdat het zomer is of zo? Nee, hockey is een mooie sport, maar speel het dan wel gewoon op (kunst)gras.


  ⚠️ Meld

 3. @ ….; Dat vind ik juist leuk…dat ze dat mooie stukje strand (wel eens geweest?) voor zoveel verschillende sporten gebruiken.
  Niet omdat het zomer is, gewoon het hele jaar door; omdat het kan!

  Jammer dat jij zo streng bent over de voorwaarden.


  ⚠️ Meld

 4. Ben het er wel een beetje mee eens dat dit er niet echt uitziet. Het lijkt me dat het technisch/tactische gedeelte niet echt relevant meer is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij beachvolleybal. Het valt voor mij een beetje in de categorie boerengolf. 😉


  ⚠️ Meld

 5. Deze prijs dient een vervolg te krijgen, dus POWERTHOCKEY aankomend seizoen op de pelikaan met een mix van jeugdige talenten en routine.

  Het lijkt mij verstandig dat het nieuwe waterveld vervangen wordt door het oude kunstgras met kilo’s zand!


  ⚠️ Meld

 6. @ Keess; voor komende zaterdag ben ik helaas net Stappie-verplichtingen aangegaan. Misschien is het ook een idee dat zand soms (tijdelijk) tot modder om te vormen?


  ⚠️ Meld

Reageer