Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen in de IJsselhallen

Zwolle – Van 13 t/m 15 augustus kunnen hobbyisten hun hart ophalen tijdens de Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen in de IJsselhallen in Zwolle. Kaarten maken, scrappen, stempelen en vele andere papiertoepassingen komen aan bod. De beurs is inmiddels een begrip, maar blijft zich elk jaar vernieuwen. Ditmaal met 3D-karikaturen en een kaartenwedstrijd voor langdurig zieke kinderen.
  

Tropische hitte of zomerse buien? Het is altijd weer om de Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen te bezoeken, met een aangename temperatuur in de IJsselhallen. Ook al vallen de mussen van het dak, de eerste kerstkaarten worden deze zomer al gemaakt! Tips, trends en technieken voor een creatieve kerst krijgen dan ook speciale aandacht tijdens de beurs. Zowel de beginnende als meer ervaren hobbyist kan aan de slag om lekker te shoppen, inspiratie op te doen en de nieuwste technieken uitproberen.

 Bezoekers kunnen zich op de beurs bij een karikatuurtekenaar laten ‘vastleggen’ op papier. Met een gegarandeerd verrassend eindresultaat: een 3D-karikatuurkaart. De tekening is achteraf te downloaden via een speciale website. Zo kunnen op de beurs of thuis hele originele vakantie- of kerstkarikatuurkaarten gemaakt worden.

Vakantieboek scrappenHet creatief inplakken van foto’s, het zogenaamde scrapbooken, is inmiddels erg populair. Scrappers gebruiken verschillende technieken om hun fotoverhalen iets extra’s mee te geven en herinneringen levend te houden. Scrappen is ook de ideale manier om alle belevenissen van de zomervakantie origineel vorm te geven. Wie zijn vakantiefoto’s mee naar de beurs neemt, kan direct aan de slag bij diverse stands. Daarnaast is er aandacht voor andere papiertoepassingen en technieken, waaronder stempelen.  Kaartenwedstrijd 2009: laat zieke kinderen dromen Een bijzondere actie is de kaartenwedstrijd in samenwerking met Stichting De Regenboogboom. Deze stichting helpt kinderen met een ziekte, trauma of handicap. Dé Beursorganisatie steunt hen dit jaar met een creatief initiatief: vanaf januari zijn alle hobbyisten van Nederland opgeroepen om een vrolijke kaart te maken, waarbij een kind even kan wegdromen. Aan dit verzoek is gretig gehoor gegeven. Vele kaartenmakers gingen fanatiek aan de slag en de inzendingen stroomden binnen. Alle ingestuurde kaarten worden na de beurs door Stichting De Regenboogboom bezorgd bij de zieke kinderen in ziekenhuizen en instellingen. Maar eerst zijn de originele creaties te zijn op de beurs! Wie nog mee wil doen, kan nog een kaart maken met het thema ‘dromen’ en deze mee naar de beurs nemen.  Kinderen voor kinderenKinderen zijn de droomkunstenaars en creatieve kanjers bij uitstek. Ook zij gaan aan de slag voor Stichting De Regenboogboom. Bij de kinderanimatie zijn ze welkom om voor leeftijdgenootjes ‘droomkaarten’ te maken. Daarnaast is er nog veel meer te doen. Zo zijn er diverse leuke workshops waar ze naar hartelust kunnen knutselen. Mannen gratis! Van 13 t/m 15 augustus zijn hobbyisten welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Volwassenen betalen 7 euro entree. Kinderen t/m 12 jaar betalen 5 euro voor een kaartje en krijgen daarvoor ook nog eens gratis workshops en een leuke verrassingstas. Voor mannen is de toegang gratis! Voor meer informatie: www.knotsgekkekaartendagen.nl. Hier kan men terecht om een kortingsbon van 1,50 euro te downloaden en kaarten in de voorverkoop te kopen. Dat laatste is handig om wachttijd bij de ingang te voorkomen.

Artikel delen:

Reageer