Miriam Oremans promoot beachtennis

Zwolle – Zaterdag 15 augustus a.s. is oud-proftennisster Miriam Oremans te gast op sportpark De Pelikaan in Zwolle. De 36-jarige Oremans, ooit 25e op de wereldranglijst, won in 2000 in Sydney zilver op de Olympische Spelen samen met Kristie Boogert en stond ooit samen met Jacco Eltingh in een Wimbledon finale. Tegenwoordig is Oremans nauw betrokken bij de ontwikkeling en introductie van Beachtennis in Nederland.

oremans.jpg

Beachtennis wordt in koppels en met speciale rackets en ballen gespeeld. De bal kan en mag niet stuiteren. Het net heeft de hoogte van een volleybalnet. Het veld is iets groter dan een badmintonveld. ‘Het is een heel intensieve sport’, aldus Miriam Oremans. ‘Je werkt veel vanuit de schouder en veel vanuit de pols. Je moet echt gevoel hebben voor het spelletje. De bal daar neer kunnen leggen waar je hem hebben wilt. Volleren en plaatsen, met de juiste touch. Dat is het geheim.’

Om de populaire Beachtennis sport ook in deze regio onder de aandacht te brengen heeft De Pelikaan in het kader van de proeftuin-status van het NOC*NSF en het ministerie van VWS ervoor gekozen om in Zwolle op de beachsportlocatie van De Pelikaan gratis kennismakingen Beachtennis te organiseren met medewerking van Miriam Oremans.

Op zaterdag 15 augustus a.s. geeft Miriam van 11.00 uur tot 13.00 uur Beachtennisles aan de deelnemers van het Rabo Zwolse Jeugd Tenniskampioenschap dat volgende week plaatsvindt op ons sportpark. Daarna is het van 13.30 uur tot 15.30 uur voor iedereen van jong tot oud mogelijk zonder opgave vooraf en zonder kosten vrij deel te nemen aan de clinics van Miriam. De benodigde materialen zijn uiteraard aanwezig.De beachsportaccommodatie is gelegen aan de Haersterveerweg in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer